close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

5 idees per al disseny de banys petits moderns

28 març, 2024 · Blog

Dissenyar un bany petit pot ser un desafiament, però amb la planificació adequada pots aprofitar al màxim l’espai disponible. L’espai de neteja és considerat com un dels més importants de la casa, ja que el seu ús és diari. Per això el mercat t’ofereix una gran varietat de propostes.

En aquesta ocasió ens centrarem en el disseny de banys petits i com potenciar-los al màxim. Gràcies a certs detalls podràs equipar un bany de dimensions reduïdes i que funcioni com una cambra de bany moderna i funcional. Parlar de dissenys per a banys petits implica conèixer les claus tant a la parcel·la de la imatge com la dels sanitaris.

diseño baños pequeños

Maximitzar l’espai d’emmagatzematge

Utilitza al màxim cada centímetre quadrat disponible de la cambra de bany. Per això és recomanable incorporar armaris encastats i prestatges flotants sobre el vàter o sota el lavabo. També són benvinguts els organitzadors de paret per desar articles de tocador, tovalloles i altres elements essencials del bany. És indispensable que optis per mobles multifuncionals que generin un emmagatzematge al bany addicional, entre ells un tocador amb calaixos o una còmoda petita.

Colors clars i lluminosos

Els colors clars fan que un espai petit sembli més gran i més lluminós. Per al disseny de banys petits opta per tons neutres com blanc, beix o gris clar per a les parets i les rajoles. Això ajudarà a reflectir la llum ia obrir visualment lespai. A més, si vols afegir un toc de color, pots fer-ho mitjançant accessoris com ara cortines de dutxa, tovalloles o elements decoratius per al bany.

almacenaje baño pequeño

Miralls de bany

Els miralls de bany són uns grans aliats en el disseny de petits banys, ja que reflecteixen la llum i creen la il·lusió d’un espai més gran. Considereu instal·lar un mirall gran sobre el lavabo o al llarg d’una paret per ampliar visualment l’àrea. A més, pots considerar utilitzar miralls als armaris o portes per maximitzar-ne l’efectivitat.

Il·luminació adequada

La il·luminació adequada pot fer que un bany petit se senti més ampli i acollidor. Per aconseguir-ho, combina la il·luminació general amb llums direccionals sobre el mirall. Així proporciones una il·luminació uniforme i sense ombres a l’àrea del lavabo. Considereu la possibilitat d’instal·lar llums encastats al sostre o llums penjants si l’espai ho permet. A més, si en disposes, aprofita al màxim la llum natural mantenint les finestres clares i usant cortines o persianes transparents.

Distribució dels accessoris

En un bany petit, cada element ha d’estar ubicat estratègicament per maximitzar la funcionalitat i el flux de trànsit. També podeu considerar la instal·lació d’una dutxa en lloc d’una banyera per estalviar espai. Tria un vàter de mida compacte i un lavabo amb un disseny prim per minimitzar l’empremta. De la mateixa manera, és important que t’asseguris que les portes dels armaris s’obrin sense obstruccions.

luz baño pequeño

Aquestes són algunes idees clau per al disseny de banys petits. Gràcies a ells podràs aconseguir un espai de neteja totalment funcional i llest per oferir les millors prestacions.