close
93 209 97 17
Pressupost
 • Español
 • Català
 • English

7 Instal·lacions de cuina imprescindibles

2 juliol, 2024 · Blog

En una reforma de cuina, és essencial considerar diverses instal·lacions de cuina per assegurar que l’espai sigui pràctic i funcional. A més de ser una cuina segura i que compleixi les normatives actuals.

Per aquest motiu enumerarem i comentarem les principals instal·lacions de cuina que cal realitzar. Això us podrà servir tant per a la compra d’un habitatge com per a una reforma de cuina.

instalaciones cocina

1. Instal·lació elèctrica

  • Cablejat i endolls: S’ha d’instal·lar un sistema de cablejat adequat, incloent-hi endolls suficients per a tots els electrodomèstics. Això inclou endolls específics per a la nevera, forn, microones, rentavaixelles, i altres electrodomèstics dús freqüent.
  • Il·luminació: És fonamental instal·lar una il·luminació de cuina adequada. Això inclou llums al sostre, sota els gabinets i en àrees de treball específiques. També pots fer servir llums decoratius, per exemple, si la teva cuina compta amb una barra d’esmorzar.

  2. Instal·lació de fontaneria

   • Canonades d’aigua freda i calenta: És crucial renovar o instal·lar canonades d’aigua freda i calenta per a l’aigüera, el rentaplats i, si també és a la cuina, la rentadora. En aquest sentit la correcta instal·lació de canonades a la cuina et pot estalviar d’algun disgust en forma de fuites. Perquè no passi és important que un professional revisi l’estat de les canonades tant en la compra d’un pis com en una reforma de cuina.
   • Desaigüe: La instal·lació del desguàs de cuina ha d’estar ben planificada per evitar obstruccions i garantir un bon flux d’aigua. Es tracta d’un sector en constant recerca de millores, podràs instal·lar el desguàs que encaixi millor amb la teva cuina.
   • Aixetes: Renovar la instal·lació d’aixetes de cuina és essencial en molts aspectes. D’una banda, la practicitat que ens poden aportar determinades aixetes. De l’altra, instal·lar aixetes modernes poden incloure sistemes d’estalvi d’aigua.

   3. Instal·lació de gas

    • Canonades de gas: Si la cuina utilitza gas per a la cuina o el forn, és essencial instal·lar o renovar les canonades de gas, assegurant-se que compleixin les normatives de seguretat. El més habitual és que sigui així per la practicitat en el funcionament. Gràcies a les adaptacions del mercat serà fàcil que la teva cuina tingui una instal·lació de gas segura.
    • Detectors de gas: Relacionat amb el punt anterior, la instal·lació de detectors de gas és altament recomanable per prevenir possibles fuites. Aquest tipus d’artilugis són ideals per prevenir, tant a nivell de salut com de deteriorament de les instal·lacions de cuina.
    instalaciones cocina

    4. Instal·lació de ventilació i extracció

     • Campana extractora: És fonamental instal·lar una campana extractora per eliminar fums i olors, connectada a una sortida de ventilació externa. Gràcies a la varietat que ens ofereix el mercat podem trobar tot tipus d´extractors que s’adaptin al teu disseny de cuina. Des de campanes de cuina clàssiques o decoratives fins a extractors encastats al sostre o al taulell.
     • Sistemes de ventilació: Assegurar-te que la cuina tingui una ventilació natural o forçada adequada. És fonamental que disposeu d’una finestra a l’exterior, ja sigui al carrer o un pati de llum. Per això és molt important la distribució dels nous mobles de cuina.

     5. Instal·lació de calefacció i revestiments

      • Radiadors o terra radiant: Depenent del clima i la preferència, pot ser necessari instal·lar radiadors de cuina o un sistema de calefacció per terra radiant. Cada cop més la cuina es pensa com un espai de socialització tant amb família i com amb les amistats. És important que la cuina us aporti un ambient acollidor per a aquest tipus de reunions.
      • Terres i parets: Es tracta d’instal·lacions de cuina de caràcter més decoratiu. A més d’eficiència, cal aconseguir una cuina funcional i això passa pels elements que la componen. En aquest cas ens referim a la col·locació de revestiments adequats per a terres i parets, com rajoles, materials resistents a la humitat i de fàcil neteja.

      6. Instal·lació de mobiliari i electrodomèstics

       • Mobles de cuina: Instal·lació de mobles modulars oa mesura que optimitzin lespai i facilitin lemmagatzematge.
       • Electrodomèstics integrats: Muntatge i instal·lació d’electrodomèstics integrats, com ara el forn, microones, frigorífic, rentavaixelles i placa de cuina.

       7. Instal·lació de sistemes de seguretat i domòtica

        • Sistemes antiincendis: instal·lació d’extintors d’incendis, detectors de fum i, si és possible, sistemes de ruixadors automàtics. Donat l’ús que fem de la cuina cada dia és molt aconsellable disposar d’elements de seguretat perquè tot estigui sota control.
        • Sistemes intel·ligents: La instal·lació de sistemes de domòtica és opcional, encara que cada cop més propietaris ho sol·liciten en la seva reforma de cuina. En major mesura s’utilitza per al control d’il·luminació, temperatura i seguretat mitjançant dispositius intel·ligents.
        instalacion electrodomesticos

        És important contractar professionals qualificats per realitzar aquestes instal·lacions de cuina. D’aquesta manera ens assegurem que totes les connexions i dispositius compleixin les normatives vigents i ofereixin la màxima seguretat i funcionalitat.