close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Com il·luminar dormitoris de manera efectiva

17 gener, 2024 · Blog

La il·luminació de la llar és un apartat molt important i al qual cal parar atenció. Disposar d’uns bons llums a casa us pot ajudar a generar espai més acollidors i familiars. Entre tots els espais, els dormitoris són un espai particular. A més d’il·luminar de manera efectiva, els llums també contribueixen a crear una zona de descans.

como iluminar dormitorio

Per aquest motiu ens centrarem en aquest apartat amb l’objectiu d’aconseguir que els llums de les habitacions siguin perfectes. En línies generals, il·luminar un dormitori de manera efectiva és clau per crear un ambient acollidor i funcional. Per aquest motiu exposarem alguns detalls que heu de tenir en compte a l’hora d’escollir els llums de les habitacions.

Il·luminació general i llum ambient

Un dels primers passos és que optis per una font principal de llum que il·lumini uniformement tota l’habitació. Per a aquesta comesa el mercat ens ofereix diverses opcions efectives. Entre elles podem destacar un llum de sostre o llums encastats. El teu interiorisme marcarà l’elecció, ja que has de tenir present el disseny interior en il·luminar dormitoris.

A més de la llum general, hi afegeix llums d’ambient per crear una atmosfera més relaxada. Dins aquesta parcel·la poden ser llums de taula, llums de peu o tires LED a llocs estratègics. Gràcies a l’àmplia oferta que existeix podràs escollir aquells que més encaixin amb tu. A més, pots variar, ja que les necessitats poden variar a les llums per a un dormitori juvenil o per a un de matrimoni.

luces habitacion

Tipus de bombeta i intensitat de la llum

Il·luminar dormitoris va més enllà de col·locar una bombeta. Hi ha diferents tipus i models i has d’escollir les característiques que s’ajustin millor a les teves necessitats. Per exemple, triar bombetes amb una temperatura de color adequada. Les bombetes de tonalitats càlides (al voltant de 2700K) són ideals per a dormitoris, ja que promouen un ambient relaxat.

Un altre aspecte que se suma al tema de la bombeta és la intensitat de la bombeta. Una bona opció és fer servir reguladors d’intensitat per ajustar la lluminositat segons les necessitats. Això us permetrà adaptar la il·luminació a diferents moments del dia i estats d’ànim. Es tracta d’una opció perfecta per no tenir la necessitat d’utilitzar la il·luminació completa quan la llum estigui encesa.

Llum natural i il·luminació decorativa

A més de la il·luminació artificial que hem esmentat, aprofita la llum natural durant el dia. Gràcies a això no cal encendre els llums cada cop que s’entri al dormitori. Per aprofitar al màxim la llum natural de l’exterior, utilitzeu cortines o persianes que permetin regular l’entrada de llum segons les vostres preferències.

A partir d’aquest punt, considera la possibilitat d’utilitzar il·luminació decorativa, com ara làmpades penjants o focus dirigits a objectes decoratius. D’aquesta manera es poden ressaltar elements específics a l’habitació. Per exemple, un llum d’habitació infantil encaixa perfectament amb el concepte de llums decoratives.

iluminar dormitorio

Il·luminar dormitoris a casa

Recordeu que el treball d’il·luminar dormitoris ha de ser versàtil per adaptar-se a diferents situacions i preferències personals. El millor de tot és que et pots prendre temps i experimentar amb diferents combinacions de llums. D’aquesta manera, segur que aconsegueixes aconseguir l’ambient desitjat.