close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Com preparar un dormitori per a nenes

28 novembre, 2023 · Blog

Adequar una habitació per als més petits de la casa és una tera gratificant i divertida. Més enllà de la teva supervisió com a persona adulta, es tracta d’una tasca en què els més petits també hi poden participar. Adequar un espai a les vostres necessitats i gustos és un primer pas perquè puguin ser cada vegada una mica més independents.

En aquest post exposarem diverses idees de com preparar un dormitori per a nenes. D’una banda posarem èmfasi en l’apartat funcional i necessari perquè una habitació ofereixi les millors prestacions. De l’altra, també t’aproparem idees quant a l’interiorisme i els elements decoratius.

dormitorio para niñas

Mobles funcionals

A les habitacions per a nenes ha de regnar la funcionalitat. Per això has d’escollir mobles pràctics i funcionals que l’ajudin al dia a dia. Es tracta d’un espai propi i que li ha d’oferir la millor comoditat. Per això hauràs de fixar-te en tota mena d’opcions, des del llit fins a la zona d’estudi i passant per la capacitat d’emmagatzematge.

El primer pas, opta per mobles funcionals i que s’ajustin a l’espai disponible. Podeu triar mobles amb emmagatzematge incorporat per mantenir l’espai organitzat. Aquest darrer punt és molt important, ja que a més de passar-ho bé a la seva cambra de nenes, també aprendran a ordenar les seves pertinences.

Zona destudi i àrea de jocs

Si aquest dormitori per a nenes et permet disposar d’una zona d’estudi contribuirà més que l’espai sigui personal i multifuncional. Un escriptori i una cadira són peces fonamentals perquè els més petits puguin fer les tasques amb comoditat. D’aquesta manera també us ensenyaràs a distingir les zones de la casa i saber que allò relacionat amb l’educació té el seu espai propi.

Alhora, l’habitació és el lloc de descans, estudi i també de diversió. Podeu destinar un espai del dormitori a zona de jocs. En aquest punt és molt important disposar d’espai demmagatzematge. En habitacions per a nenes comptar amb espais dorganització per a les joguines és vital per mantenir una imatge ordenada.

Triar una temàtica

Acollint-te a la practicitat, un dormitori neutre servirà amb el pas dels anys. Tot i això, quan prepares un dormitori per a nenes pots escollir una temàtica que s’ajusti als gustos actuals. Aquí pots preguntar-li què prefereix i decidir un tema que li agradi a la nena. Entre totes les possibilitats les més utilitzades són temàtiques de princeses, animals, flors, o qualsevol altre que sigui del seu interès.

D’altra banda, els tèxtils han d’acompanyar el conjunt de l’habitació de la nena. No cal que siguin de la mateixa temàtica, però sí que s’ajustin als colors o estil que heu escollit. Pots trobar llençols, coixineres i edredons amb patrons divertits i colorits. De la mateixa manera, també pots decorar les parets amb murals, adhesius o pòsters que s’ajustin al tema. També podeu crear una paret de galeria amb fotos o dibuixos que hagi pintat la nena.

Preparar un dormitori per a nenes

Com hem esmentat al principi, recorda involucrar la nena en el procés de disseny. Així podreu triar colors, temes i decoracions. Això farà que se senti més connectada amb el seu espai i també en fomentarà la creativitat i el sentit de pertinença.