close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Detalls clau per escollir taulells de cuina

13 octubre, 2023 · Blog

Cada espai de casa nostra té molta importància, encara que la cuina mereix una menció a part. Es tracta d’una zona d’ús diari on preparem tots els nostres àpats i fins i tot socialitzem amb la família i les amistats. Per aquest motiu la cuina ens ha d’oferir una gran comoditat en tot moment.

A més de centrar-nos en la distribució i l’equipament, hi ha altres elements indispensables. De fet, ens referirem a la superfície de suport i de treball. Per això comentarem diversos detalls clau per escollir taulells de cuina. Com veurem, hi ha moltes més característiques a més dels colors i dels acabats.

encimera de cocina gris

A l’hora de seleccionar taulells de cuina hem de tenir clar què volem. Tant a l’apartat funcional com al factor més pràctic. Per aquest motiu el mercat ens ofereix una gran varietat de taulells de cuina. D’aquesta manera les podem adaptar al nostre estil decoratiu i personal.

Estil i durabilitat

A l’hora d’escollir el nostre taulell de cuina hem de triar un material que s’ajusti a l’estil i disseny que tenim a la nostra cuina. Com hem esmentat, tenim una gran varietat d’opcions. Entre les més sol·licitades tindríem els taulells de granit. Alhora hi ha altres opcions com els taulells de quars, de marbre, de fusta i fins i tot d’acer inoxidable.

Per decantar-nos per una o altra opció hem de pensar en la decoració global. Cal considerar escollir un color i uns acabats que combinin amb la resta de la imatge de la cuina. Aquest detall cobra més importància en cuines obertes. La imatge s’ha d’integrar a la resta de l’habitatge de manera fluida.

A més de l’estil i els acabats, el taulell de cuina ens ha de garantir durabilitat. Per això hem de tenir en compte a l’hora de triar taulell de cuina. Alguns materials són més duradors que altres i això ens pot beneficiar a l’equipament de la nostra cuina. Entre ells, el granit i el quars són coneguts per ser molt resistents i són materials clàssics en la fabricació de taulells.

encimera cocina granito

Manteniment i resistència

La usabilitat és un factor molt important quan triem taulell de cuina, encara que també hem de tenir en compte els factors posteriors. Com que són de diferents materials, també requereixen diferents nivells de manteniment. Per exemple, el granit i el quars són fàcils de cuidar i netejar amb productes de manteniment bàsic.

No obstant això, altres materials com el marbre pot requerir més nivell datenció. Els taulells de marbre poden ser més susceptibles a les taques i els danys. Per això, hem de considerar el nivell d’ús i desgast que podem preveure i també ens hem d’informar dels requisits de manteniment del material que triïs.

Lligat amb això, els taulells de cuina també han de tenir la qualitat de ser resistents a les taques ia la calor. Si sabem per endavant que cuinarem amb freqüència, el millor és optar per un taulell resistent a les taques ia la calor. Per això, materials que ja hem esmentat com el quars i el granit són excel·lents opcions en aquest aspecte.

encimeras de cocina madera

Encertar en triar taulell de cuina

Considerant aquests detalls clau, estem segurs que podràs prendre una decisió amb coneixement en triar un taulell de cuina que s’adapti a les teves necessitats i preferències.