close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Triar tipus cortina per a una llar d’estil contemporani

12 desembre, 2023 · Blog

Una característica en comú que tenim totes les persones és que ens agrada imprimir el nostre estil decoratiu a casa. Per això, el mercat t’ofereix una gran varietat d’opcions per a cada element de casa teva. Aquesta vegada les protagonistes seran els tipus de cortina per a un interiorisme d’estil contemporani.

elegir cortinas

Escollir cortines per a una llar d’estil contemporani implica seleccionar opcions que complementin l’estètica moderna i neta d’aquest estil. A més, hauràs de tenir en compte certes característiques depenent de l’habitació on les vulguis col·locar. D’aquesta manera, compartim alguns suggeriments que pots tenir en compte a l’hora de triar cortines.

Teles lleugeres i colors neutres

Per a un disseny interior contemporani una bona opció és que optis per teles lleugeres i simples. L’objectiu és que no carreguin gaire l’espai. Materials com el lli, cotó o teixits sintètics en colors neutres poden ser una excel·lent elecció. Amb una mena de cortines així aconseguirem mantenir il·luminat l’espai de manera efectiva.

Pel que fa a la tonalitat de les cortines, els colors neutres com a blanc, gris, beix o negre solen ser ideals per a un estil contemporani. També podeu considerar tons contrastants que afegeixin un toc de color, sempre que s’integrin bé amb la paleta general de l’habitació. En aquesta faceta les cortines per a casa et permeten tastar diverses opcions fins aconseguir la que millor encaixa amb tu.

tipos de cortina

Panells llisos o persianes

Tot i que aquest tipus de disseny accepta molt bé diverses propostes decoratives, hi ha unes opcions que són victòries segures. Per exemple, opta per panells de cortina o cortines senzilles sense gaires adorns o detalls excessius. Un disseny minimalista encaixa bé amb l’estil contemporani. Si a això li sumes el punt anterior, són un tipus de cortina perfecte.

De la mateixa manera, et pots decantar per altres opcions, ja que la decoració contemporània t’ho permet. En aquest sentit pots recórrer a les cortines de panells corredissos o les persianes són opcions populars a llars contemporanis, ja que ofereixen línies netes i són fàcils de manejar. Les cortines i persianes segueixen sent un clàssic molt sol·licitat.

Forma i funcionalitat

A l’hora de triar cortina t’has de fixar en més aspectes que en el purament estètic. Considera la longitud de les cortines. En llars contemporanis, sovint es prefereixen cortines que arriben fins a terra o fins i tot que arrosseguin lleugerament. Com en tot, això és una opció sobre la base de les preferències més sol·licitades.

Pel que fa al nivell pràctic de les cortines, permet que la llum natural entri a l’habitació. Sol ser recomanable optar per cortines que permetin controlar la quantitat de llum. Per exemple, com a cortines enrotllables o persianes, són excel·lents per mantenir l’estètica contemporània.

tipos de cortina hogar

A nivell general, recorda que l’estil contemporani valora la simplicitat i la funcionalitat, de manera que cerca un tipus de cortines que s’ajustin a aquestes característiques. A més, sempre és una bona idea coordinar les cortines amb la resta de la decoració de lhabitació per aconseguir un aspecte harmoniós.