close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Consells per triar pintura per a interiors

27 juliol, 2023 · Blog

Al sector del disseny interior les tendències són una part essencial del dia a dia. Una ens porta a la pintura per a interiors. Es tracta d’un detall molt important, ja que determina l’estil que estem aplicant a casa nostra. A partir d´aquí també ens indica quina decoració i mobiliari haurem d´aplicar per aconseguir-ho.

Com és habitual en aquest món de la decoració i de la imatge, tenim una gran varietat de pintura d’interiors. Això fa referència tant al color de la pintura com a les seves funcions. Podem trobar pintura per a pisos específiques per a cada element que vulguem pintar: parets, sostre, portes, finestres o qualsevol altre.

pintura para interiores

Comentarem possibles etils decoratius per triar correctament la nostra pintura per a interiors. També volem exposar quins detalls cal tenir en compte per obtenir el màxim partit i potenciar-ne les característiques. Per això pensem en un pis familiar d’aspecte modern i que ens ofereixi un ambient agradable.

Pintura interior neutra

Una de les tendències actuals és aquella que aposta pels tons neutres als espais de casa nostra. Es tracta de colors que encaixen molt bé a zones com el saló i els dormitoris. La millor característica dʻaquesta pintura dʻinteriors és que genera ambients agradables i molt acollidors. Dues característiques ideals per a una llar.

Aquest tipus de pintura per a pisos és ideal per aconseguir espais ben il·luminats i potenciar la sensació d’amplitud. Per això els colors blanc i beix són els indicats per aconseguir un estil neutre i que està al dia de les tendències decoratives. Aquests colors, al costat del gris o ocres són perfectes com a pintura per al menjador. Un espai de reunió que cal presentar ben agradable.

Dels grans avantatges que ens ofereixen aquestes pintures per a casa és que s’adapten a molts estils decoratius. Tractant-se d’un estil neutre es pot combinar tant amb elements de fusta o metàl·lics. El millor de tot és que podem aconseguir espais acollidors tant per gaudir en família com per rebre visites.

pintura interior

Pintura interior funcional

Com hem esmentat, hi ha més punts que cal tenir en compte a part del color. Depenent d’on estigui el nostre pis o casa, necessitarem que la nostra pintura per a interiors tingui determinades característiques. A més de les funcions pràctiques també hi influirà la superfície que vulguem pintar a part de les parets.

D’aquest tots els tipus de pintura interior que ens ofereix el mercat tenim, per exemple, pintura antihumitat o amb aïllament. Són tipus de pintura que van més enllà del color i contribueixen a prevenir aspectes que poden aparèixer amb el pas del temps. En aquest sentit, els fabricants de pintura han evolucionat juntament amb les necessitats que sorgeixen en pisos i cases.

De la mateixa manera que pintem les parets amb nous colors, també podem pintar altres superfícies. Un dels elements més propensos són les portes que donen accés a les nostres habitacions. Potser tenen un acabat de fusta amb massa contrast i vulguem aplicar un color més neutre. Per això el mercat no ofereix pintures especials per pintar portes de fusta.

Triar bé la pintura per a interiors

pintura interiores

Amb aquestes pinzellades hem comentat diversos aspectes importants a l’hora d’escollir la pintura interior per a casa nostra. Per obtenir un resultat perfecte, recomanem seguir els passos que indiquen els fabricants o anar a professionals de l’interiorisme perquè tot quedi impecable.