close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Converteix el teu habitatge en una Smart Home

30 gener, 2020 · Blog

Vivim en una època en què l’estalvi d’energia i l’eficiència energètica estan de moda. Una de les formes que tenim d’estalviar en electricitat és instal·lar sistemes domòtics en el nostre habitatge.

Tenir una Smart Home implica connectar i integrar les diferents instal·lacions i aparells en un sol sistema que es pot controlar de forma remota a través d’una tablet o un smartphone connectat a Internet.

Domòtica i estalvi d’electricitat

L’alt preu de l’electricitat a Espanya i la lluita pel descens de la contaminació ha portat a la gent a buscar diverses formes de reduir les seves factures de llum.

Com hem dit, una forma de reduir el consum d’electricitat i augmentar a l’màxim l’eficiència energètica d’un habitatge és la domòtica i els sistemes intel·ligents. Aquests permeten fer un ús totalment eficient de tots els sistemes d’un habitatge, arribant a permetre un estalvi de fins a un quaranta per cent en la factura.

Un dels aspectes més revolucionaris de la domòtica no és el control remot, sinó la capacitat que tenen aquests sistemes d’aprendre i adaptar el seu funcionament a factors tant externs com interns de l’habitatge. Aquesta informació prové de les anàlisis que fa el sistema del nostre consum. El sistema sap on i quan consumim més i és capaç de determinar accions que disminueixin aquest consum.

Què es pot controlar a través de la domòtica?

En l’actualitat es pot “domotitzar” pràcticament qualsevol sistema d’un habitatge. No obstant això, hi ha una sèrie d’aspectes amb una major importància en aquest sentit:

Il·luminació: És una cosa que no sol passar, però pot ser que t’hagis deixat els llums encesos i t’hagis anat de casa. Això suposa una despesa, encara que sigui petit. Però aquests sistemes no només permeten encendre o apagar la llum de forma remota, també permeten adaptar la il·luminació a la llum exterior o la persona que està a l’habitació.

Electrodomèstics: Els electrodomèstics són una de les coses que més gasta en l’habitatge. Controlar i encendre el forn des del mòbil, neveres que ens fan la compra o vitroceràmiques adaptes als aliments són alguns dels aspectes que permeten estalviar electricitat a la nostra cuina.

Seguretat: Els sistemes d’alarma i videovigilància porten podent-se controlar de forma remota des de fa temps. Podem apagar o desconnectar l’alarma, obrir o tancar portes, veure el que passa en el nostre habitatge en directe o respondre de forma immediata davant algun problema.

Climatització: De la mateixa manera que la llum, controlar això de forma remota permet un gran estalvi. Encendre o apagar aquests sistemes per arribar amb la casa llista, determinar una temperatura o un horari d’encesa…

Avantatges d’una casa domòtica

  • Estalvi d’energia: L’ús eficient de l’electricitat comporta un gran estalvi energètic i, per tant, un descens en la factura de la llum.
  • Major seguretat: Com hem dit, aquests sistemes permeten una seguretat més global i una resposta immediata davant qualsevol tipus d’eventualitat.
  • Major comunicació: Està clar que una nevera no pot parlar ni comunicar-se, a l’igual que un llum. Els sistemes domòtics permeten una comunicació total entre persona i habitatge.
  • Comoditat i benestar: La comoditat de controlar tota la teva casa de forma remota i arribar amb tot a punt no només augmenta el confort, sinó també ens permet estalviar temps.

Inconvenients d’una casa domòtica

  • Cost inicial: Els sistemes i aparells intel·ligents són més cars que els convencionals.
  • Avaries i manteniment: Que se’t faci malbé el forn no impossibilita que puguis fer servir la nevera. No obstant això, si el sistema domòtic falla, és probable que ens quedem sense poder usar diverses coses.
  • Velocitat de connexió: Segur que t’ha passat, si connectes moltes coses al WiFi va molt lent. Imagina’t amb tot un sistema intel·ligent utilitzant la teva connexió a Internet…