close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Dissenyar i moblar un dormitori juvenil

1 febrer, 2016 · Blog

Condicionar una dormitori per a un adolescent és tot un repte. No són ni nens ni adults i adaptar-lo a aquesta etapa de canvi no sempre és fàcil, més pot ser que ens trobem amb habitacions estretes o petites.

Per això, en aquest post us ajudarem a guiar amb consells i idees la decoració d’un dormitori juvenil, ja sigui per a una estada de la llar verge o per a una habitació infantil que haguem transformar.

El llit, el punt central

El primer a tenir en compte és on posar el llit, ja que es tracta de l’element més voluminós del dormitori. Si disposem d’una habitació de superfície allargada serà primordial ubicar a l’ample, ja que d’aquesta manera guanyarem espai i evitarem l’efecte passadís. Per contra, si tenim sostres antics i alts, una excel·lent opció és una llitera, ja que es tracta d’un tipus de llit en què la majoria dels joves troben intimitat i al seu torn els dóna major extensió per gaudir del seu dormitori.

Zona d’estudi

Un cop decidit on i com posar el llit s’organitzarà l’espai restant per a l’escriptori i el mobiliari d’emmagatzematge, perquè aquest dormitori pugui disposar d’una bona zona d’estudi. Cal subratllar que en estades petites, els mobles clars augmenten la sensació d’amplitud, mentre que els mobles foscos pesen més i són una opció més apropiada per a dormitoris grans i espaiosos.

Disseny del dormitori

Un cop planificat l’espai cal decidir el disseny del dormitori. Alguns consells que us poden ajudar són el que exposem a continuació:

Deixar que s’expressi en el seu propi dormitori, ja que és el seu espai de la casa. Encara que el seu estil no concordi amb la resta de la llar no és motiu per preocupar-se, ja que és només una etapa i com a tal està subjecte a molts canvis podent, el jove, modificar diferents elements personals al llarg del seu desenvolupament.

El més important per a un adolescent són el seu grup d’iguals, poder habilitar una zona de l’habitació perquè algun amic es pugui quedar a dormir és una molt bona opció. Així doncs, o sota la mateixa llitera o comptar amb un llit supletori sota la seva, és una molt bona opció.

Com destacàvem anteriorment, és una etapa de canvis on el jove prova nous estils i modes. D’aquesta manera escollir un bon mirall pot engrandir el quart i més permetre que se sentin còmodes per provar els seus pentinats o outfits.

Finalment crear un espai per a “refugiar-se” de la gent gran i gaudir dels seus hobbies li permetrà tenir un bon creixement i donar la privacitat que necessita.

Grup Inventia interiorisme

A Grupo Inventia disposem d’un departament especialitzat en interiorisme que t’assessorarà en tot el que necessitis. Per conèixer els nostres serveis tan sols has de contactar amb nosaltres.