close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Un espai de treball a casa còmode i funcional

20 abril, 2020 · Blog

Fa ja diversos dies que el concepte de el teletreball s’està portant més que mai a la pràctica. La idea de realitzar una tasca laboral des del propi domicili pot sonar estranya en un primer moment, encara que si és una mesura necessària es converteix en una opció a tenir en compte tant per a empreses com per a treballadors per compte propi.

És per això que des del departament d’interiorisme de Grupo Inventia comentarem algunes idees per disposar d’un espai de treball a casa còmode i funcional. Encara que actualment es pot prendre com una opció per realitzar tasques laborals en el sentit estricte de la paraula, també pot utilitzar-se per crear una zona de treball a casa per realitzar tot tipus de tasques.

Emmagatzematge i organització

Una de les sensacions més importants a la nostra zona de treball és la comoditat. És possible que haguem de realitzar les tasques a les que estem acostumats des d’una ubicació diferent i pot ser que això ens desconcerti una mica. La idea és que disposem d’un espai dedicat a la pràctica laboral, no un lloc en el qual poder treballar.

Per a això, generar un ambient còmode és indispensable. Per aconseguir-ho serà molt important tenir en compte conceptes com l’amplitud, l’espai i l’organització. En referència als dos últims, comptar amb una bona capacitat d’emmagatzematge ens farà la jornada de treball molt més suportable. Poder tenir controlat el nostre material ens permet disposar d’ell sempre que vulguem de manera ràpida i funcional.

Escriptori ampli

La superfície de treball també serà important. El teletreball implica passar hores davant de l’ordinador i disposar d’una correcta superfície de suport és ideal. El nostre escriptori ha d’aportar seguretat i ubicar-nos en un lloc de treball a el cent per cent. Ha d’estar clar i comptar amb l’espai suficient per albergar tant la nostra eina de treball com a documents o material que necessitem.

La comoditat també serà un factor a tenir en compte, no en el sentit de relaxar-nos, sinó de comptar amb l’espai, el mobiliari i l’ambient adequat per no saturar-nos. Per aconseguir-ho no ajudarà disposar d’una cadira pensada per a l’oficina i ubicar el nostre espai de treball a casa en una estança que disposi de llum natural. Si bé això pot ser passatger, val la pena fer aquesta adequació per seguir aportant el cent per cent en el teu treball.

Espai de treball a casa

Si bé som conscients que cada casa i cada treball són un món, aquests consells estàndard poden aconseguir que disposis d’un espai privat de treball que t’aporti la concentració necessària per fer-ho des de casa.