close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

La paret de maó vist com a element decoratiu

20 febrer, 2023 · Blog

Les parets de maó vist han estat una tendència popular en el disseny dinteriors en els últims anys, i amb raó. Una paret de maó vist és capaç de afegir un encant únic i rústic a qualsevol habitació. A més, s’encarrega de brindar una sèrie de beneficis pràctics pel que fa al manteniment.

Un altre punt a favor de la seva popularitat a l’interiorisme d’habitatges és que es pot adaptar a diversos tipus de decoracions. La paret de maó vist pot ser present en estils contemporanis, rústics, industrials, mediterranis, etc.

pared ladrillo visto

Com que és una petició tan recurrent en el sector del disseny interior d’habitatges volem els punts forts del totxo vist. Per això tindrem en compte diversos factors perquè sigui més còmode decidir si l’inclous a casa teva.

Excel·lent durabilitat

Un fet innegable és que el totxo és un material molt durador i resistent. Fins i tot quan es tracta d’un totxo exposat, com és el cas, la seva durada es compta en dècades o fins i tot segles. Hi pot haver tant una paret de maó vist al saló com a la cuina, ja que és molt adaptable.

A més, la durabilitat de la paret de maó vist és perfecta en el sentit estètic. Com que és un material robust s’enfronta molt bé a la brutícia i la fa pràcticament imperceptible. Aquesta característica la podem lligar amb el baix manteniment de la paret de maó vist.

Com hem esmentat el totxo aguanta estoicament el pas del temps i no sol ser necessari pintar-lo o restaurar el totxo en poc temps. Un manteniment senzill com la neteja general de la pols serà suficient. D’aquesta manera, la nostra paret de maó vist lluirà sempre perfecta.

ladrillo visto cocina

Resistència tèrmica

Un gran avantatge pràctica de les parets de maó vist és que són excel · lents per a les habitacions que tendeixen a escalfar-se. Per elles mateixes poden ajudar a regular la temperatura duna habitació. El material absorbeix la calor durant el dia i l’allibera durant la nit, cosa que ajuda a mantenir un ambient còmode dins de casa nostra al llarg de tot l’any.

Per aquest motiu es pot utilitzar a més espais que les de la sala d’estar o les zones comunes de neutra casa. Un dormitori amb paret de maó vist és més que factible ateses les seves característiques.

Estil únic

A més de les característiques pràctiques que hem esmentat les parets de maó vist són excel·lents per a la decoració de qualsevol de les nostres habitacions. El seu color natural i la textura del totxo són capaços de generar instantàniament una aparença rústica, vintage o industrial. Té una capacitat dadaptació a diferents estils decoratius que és complicat de veure en altres materials.

dormitorio con ladrillo visto

El sector del disseny interior sap que la paret de maó vist és molt reclamada als canvis d’imatge. Per aquest motiu si la nostra llar no disposa de parets de maó vist originals podem optar per revestir la paret amb maons i generar el mateix efecte. Alhora el mercat també ens ofereix la paret imitació maó vist. És una bona opció decorativa, econòmica i fàcil de col·locar.

De fet, se sol pensar que l’opció del maó vist és més costosa que d’altres, tot i que més aviat és tot al contrari. D’una banda, la resistència ho fa un dels millors aïllants tèrmics del mercat. Al seu torn, les seves característiques físiques ens estalvien treballs de pintura i aporten més facilitat a les tasques de neteja.

En línies generals podem concloure que la paret de maó vist poden ser una excel·lent manera d’afegir estil, caràcter i beneficis pràctics a qualsevol espai de la nostra llar. Un element decoratiu únic i que té un baix manteniment, és una excel·lent opció per a qualsevol que estigui interessat en una decoració atemporal i amb molta personalitat.