close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Les millors catifes decoratives per a casa teva

6 abril, 2023 · Blog

Estar en contacte amb el món del disseny interior i la decoració és estar en evolució constant. Les tendències són cada cop més ràpides i cal saber connectar amb aquelles que encaixen amb el nostre estil. El mercat ens ofereix una gran varietat d´opcions i avui parlarem sobre les catifes decoratives.

Les catifes decoratives són una part essencial en el disseny interior de qualsevol llar. A més, tenen una doble funció: la visual i la pràctica. Amb una catifa aconseguirem dotar una estança d’una sensació acollidora més gran. Alhora, també ens ajuden a protegir el nostre terra, ja sigui parquet o un altre tipus.

alfombras decorativas salon

A l’hora de comprar catifes decoratives cal considerar diversos aspectes. Des que encaixin amb el nostre interiorisme fins a les mides de l’habitació on estarà. Cada catifa ha d’estar pensada per a un espai concret. Per exemple, la catifa del dormitori serà diferent de la catifa de la cuina.

Tipus de catifes

Com hem esmentat un primer pas, és establir la relació entre espai i catifa decorativa. Cadascuna de les nostres catifes ha d’estar pensada per fer-se servir en una zona concreta de casa nostra. Per això escollirem la millor entre els diferents estils, colors i textures que podem trobar al mercat.

Les catifes per al saló han de generar sensació de calidesa i les catifes de llana són una excel·lent opció. En disseny contemporanis encaixen molt bé, igual que en dormitoris amb tons neutres. Per a zones de la casa pensades per al descans les catifes toves o de yute contribueixen a potenciar la sensació de calma.

Catifes i mides

Quan comprarem una catifa hem de tenir molt clares les mesures que volem. És molt important que la nostra catifa decorativa encaixi a l’espai que tenim pensat. A més de complir la seva funció pràctica, que tingui una imatge d’acord amb l’habitació genera més fluïdesa decorativa.

alfombras cocinas

Per a una catifa de dormitori és important que encaixi als peus del llit o al lateral. Hem d’evitar que quedi partida pel mobiliari que tinguem. També passa a les catifes de passadís. La distància entre la paret i la catifa ha de ser la mateixa als dos costats.

Això també influeix a les catifes de saló que són rodones. Per a aquests casos hem de tenir les mesures correctes de la seva ubicació i que serà el que hi posem a sobre. En aquest cas, podria ser la taula del menjador o una tauleta de centre. Les mides de la nostra catifa de sala d’estar han de ser proporcionals.

Textura de la catifa

Dins del concepte de catifa decorativa també hi entra en joc la textura. Entre les seves característiques, l’encoixinat contribueix a fer que la catifa sigui més còmoda ia més proporciona un aïllament addicional. Les catifes de llana exposen la textura perfecta per a espais on vulguem aplicar calidesa. Per a altres estils més frescos les catifes boho aportaran molt de color i dinamisme.

Si bé la part visible és la que atresora tot el protagonisme, també ens hem de fixar en la part que no es veu. Les catifes han de suportar molts passos diàriament i cal que siguin ferms i s’agafin a terra. Per catifes decoratives de saló o menjador podem optar per agafades suaus. En canvi, en catifes de bany i de cuina és molt important que la base s’agafi bé al paviment.

alfombra dormitorio yute

En línies generals, les catifes decoratives són un element que pot aportar molt al disseny interior de la nostra llar. Tenint el nostre estil ben definit i les mides preses, segur que podrem trobar la catifa perfecta per a totes les habitacions de la casa.