close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Quins tipus de taulell hi ha per a la teva nova cuina

30 novembre, 2022 · Blog

Al sector de les reformes integrals una de les estances més sol·licitades per renovar és la cuina. Es tracta d´un espai d´ús diari i que ha d´oferir les millors prestacions en tot moment. D’entre tots els elements que la conformen n’hi ha un que és imprescindible: el taulell.

Sigui quin sigui el tipus de distribució de la cuina els taulells tenen un paper fonamental. A més d’albergar electrodomèstics integrats com la placa de cocció també és la superfície on recolzem tots els elements de cuina. Donada la seva importància és important triar un taulell de qualitat.

Actualment al mercat hi ha diversos tipus de taulell de cuina entre els quals poder escollir. Segons el nostre estil decoratiu general, el pressupost o el gust personal podrem optar per diferents tipus de taulell de cuina. Això engloba tant materials com acabats.

Els taulells clàssics

Potser és atrevit dir que són el tipus de taulell de cuina més utilitzat. Tot i això, els taulells de pedra natural són l’opció més escollida a l’hora de reformar una cuina o crear-la des de zero. Aquests taulells compleixen moltes de les exigències que es necessiten en una cuina.

encimera silestone

Una de les opcions més escollides són els taulells de silestone. El gran punt a favor és l’excel·lent relació qualitat preu que tenen. Gràcies a això són taulells líders al mercat. A més de ser un material resistent i durador, té la particularitat que es poden fer en molts colors i acabats. D’aquesta manera, podeu adaptar-vos a tot tipus d’estils decoratius.

Un altre taulell de pedra natural que ha de ser citat és el de granit. A nivell pràctic es tracta d´un material amb molta duresa i amb gran resistència al foc. Es podria dir que un taulell de granit és una elecció per a tota la vida. A diferència dels taulells de silestone té menor opció en colors, encara que ho supleix sent resistent a les taques i mantenint el seu color.

Materials sintètics

Igual que en molts àmbits, els materials artificials han esdevingut una gran alternativa als naturals. Com a alternativa a les anteriors trobem els taulells sintètics. De la mateixa manera que succeeix en altres materials per a la llar tenen els seus pros i contres.

A nivell d’imatge poden oferir més alternatives a l’hora d’establir el disseny interior. Per exemple, amb els taulells de corian s’aconsegueix una imatge molt més lineal, perfecta per a dissenys minimalistes i lineals. Un avantatge a nivell pràctic és que es pot reparar i netejar amb molta facilitat. Per contra, són lleugerament menys forts que els taulells de pedra natural.

encimera cocina corian

Un altre tipus de taulell de cuina molt semblant és la de krion. Una característica particular dels taulells de krion és que són càlides i en tocar-les sembla pedra natural. A l’hora de fabricar-les es poden adaptar a diferents formes segons les necessitats de la cuina. Tot i que presenten una duresa menor que els materials naturals són impermeables i es poden reparar amb molta facilitat.

Més opcions

En línies generals aquestes serien alguns dels taulells de cuina més sol·licitats en una reforma o construcció. Tot i així tant dins de la seva classe com fora hi ha moltes més opcions. El mercat de taulells és molt ampli, variat i apte per a tot tipus d’interessats en una instal·lació de taulell a la cuina.

D’aquesta manera, a més dels materials esmentats també en podem trobar d’altres com els taulells de fusta. En aquest sentit, l’apartat de la imatge jugarà un paper més important. Pel que fa a nivell visual, són perfectes i s’adapten molt bé a dissenys tant moderns com amb tocs rústics.

A diferència del que es podria pensar el preu de taulells de fusta pot ser més econòmic que les vistes als dos primers punts. Per contra, són més fràgils i s’han de cuidar amb més control i productes especials. Així es podran evitar ratllades, taques i altres desperfectes que es poden ocasionar a la cuina.

tipos de encimera madera

Tipus de taulell per triar

Si ha arribat el moment de renovar la teva cuina el mercat t’oferirà una gran varietat de tipus de taulell entre els quals triar. El millor de tot és que es podran adaptar al teu estil decoratiu i les necessitats visuals que tinguis. També tindràs la confiança que el teu taulell de cuina podrà durar molt de temps gràcies als materials de fabricació actuals.