close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Tipus de campanes extractores

13 gener, 2023 · Blog

A l’hora de gaudir d’una llar funcional i adaptada a les necessitats actuals hi ha diversos detalls que cal tenir en compte. Diversos els trobem a la cuina, un dels espais més concorreguts de casa. Una de les característiques més importants en una cuina és la ventilació i les campanes extractores en són les protagonistes.

A més d’un equipament complet i una distribució funcional l’ambient a la cuina ha d’estar clar. Per fer-ho, la campana extractora s’encarrega d’eliminar les olors i s’encarrega d’absorbir els fums. D’aquesta manera podem cuinar amb més comoditat tots els nostres àpats diaris.

tipos de campanas extractoras

Igual que en molts aspectes de la llar, hi ha diversos tipus de campanes extractores entre les quals podem triar. En aquest sentit haurem d’optar per aquella campana de cuina que millor s’adapti al mobiliari i ofereixi més funcionalitat. Així que veurem diferents tipus de campana extractora i com es poden adaptar a la nostra cuina.

Característiques bàsiques

A l’hora d’instal·lar una campana de cuina cal tenir en compte que sigui més ampla que la placa de cocció. En cas que no sigui possible ha de tenir com a mínim la mateixa amplada, mai menys. Només així ens assegurem que l´extracció d´homs i olors sigui totalment efectiva.

Els fabricants són coneixedors que hi ha cuines de tota mena i s’encarreguen de fabricar diferents tipus de campanes de cuina. A partir d´aquí podrem decidir si volem una campana extractora de cuina més o menys potent. De la mateixa manera que hi ha campanes de diferents mides també n’hi ha amb més capacitat de ventilació.

Com a detalls tècnics tant les campanes de paret com les integrables s’han de col·locar a una alçada màxima de 70 cm ia una mínima de 60 cm respecte a la placa de cocció. Tot i que els detalls tècnics són importants, també escollirem el tipus de campana extractora depenent del mobiliari de la cuina.

Tipus de campanes extractores

A l’hora d’escollir una campana extractora, cal tenir en compte com és la nostra cuina. Normalment això ja ve determinat en el projecte de creació o reforma de cuina. És a dir, ja sabem per endavant com serà la nostra campana de cuina. Entre les més comunes podem trobar les següents.

campanas de cocina

Una de les més habituals és la campana extractora integrable. Se situa sobre la placa de cocció i integrada al moble de cuina. D’aquesta manera queda totalment oculta quan no necessitem fer-ne ús. Unes de molt semblants són les campanes telescòpiques, que també tenen la capacitat de quedar ocultes als armaris de cuina.

Moltes vegades les cuines no tenen capacitat de magatzematge a la part superior i la campana extractora queda a la vista tot el temps. Per això disposem de les campanes extractores decoratives. Compleixen la seva funció i s’adapten a la imatge global de la cuina o de la vivenda si és un espai obert. En haver de moltes formes i estils són vàlides tant per a dissenys contemporanis com per a interiors més marcats com el rústic o el minimalista.

Campana extractora a illa de cuina

Fins ara ens hem referit a tipus de campanes per a cuina d’una estructura determinada i integrades al conjunt del mobiliari. En cuines obertes pot ser diferent, ja que la placa de cocció es pot col·locar en una illa de cuina. Per a aquesta situació hi ha dos tipus de campanes extractores que encaixen amb el concepte.

La més comuna és la campana extractora de sostre. Com el seu nom indica, aquesta baixa del sostre i s’atura a l’alçada exigida sobre la placa de cocció. La capacitat d’absorció de fums i olors és igual d’efectiu i també pot formar part de la decoració de l’espai. Per exemple, podeu tenir la campara de vidre transparent per generar més espai visual.

campana extractora cocina

Una altra opció cada cop més utilitzada en illes de cuina són les campanes extractores de taulell. Aquest tipus de campana de cuina queda integrada i oculta al mateix taulell i en extreure-la queda en forma vertical. Es col·loca a prop de la placa de cocció perquè ventili els fums i les olors ràpidament.

Campanes de cuina funcionals

Del mateix que podem escollir entre diferents estils de cuina, també en tenim diversos tipus de campanes extractores. Gràcies a la varietat que ofereix el mercat i amb un assessorament professional podràs aconseguir la cuina dels teus somnis de manera molt senzilla.