close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Tipus de cortina i la seva funció decorativa

24 gener, 2023 · Blog

Les cortines són una part essencial de la decoració de la llar i poden afavorir millorar la imatge d’una habitació. Actualment el mercat ens ofereix una gran varietat de tipus de cortina. Tant és així que podem arribar a tenir un gran ventall de possibilitats i que sigui complicat decidir quin tipus de cortina és el millor per a casa nostra.

Per aquest motiu ens disposem a exposar alguns dels diferents tipus de cortines per a casa que podem trobar al mercat i com fer-les servir per decorar una habitació de manera efectiva.

tipos de cortina

Cortines per saló i dormitoris

Un dels tipus de cortina més usades actualment són les cortines translúcides o semitransparents. La seva popularitat és perquè són lleugeres i brinden privadesa a l’hora que permeten el pas de la llum a l’interior de casa nostra. Aquest tipus de cortines translúcides és l’escollida la majoria de vegades per a la sala d’estar.

És capaç de generar més sensació d’intimitat i privadesa, alhora que permet la justa entrada de llum natural a la zona principal de la casa. Acompanyades d´un disseny interior en tons neutres la llum podrà fluir a cada racó de la nostra llar. Sense lloc a degudes és una bona elecció per generar ambients càlids i agradables.

Per altra banda, i destinades a espais com els dormitoris tenim les cortines opaques. Aquestes cortines per a dormitoris estan dissenyades per al contrari que les anteriors. Amb aquest tipus de cortina volem frenar l’entrada de llum a l’interior de l’estada. És per aquest motiu que són un element perfecte per a dormitoris i altres espais on necessitem més aïllament.

A nivell pràctic són cortines molt útils per a les persones que necessiten dormir durant el dia o persones que necessiten menys lluminositat per a la seva salut. Sigui quin sigui el motiu per triar cortines opaques, també tindrem una gran varietat d’opcions tant a nivell de material com de colors o estampats. Per exemple, les cortines negres encaixen perfectament amb aquest propòsit.

Cortines modernes

Si bé les cortines que hem esmentat sols ser les més habituals, n’hi ha d’altres que van més enllà del que és pràctic i decoratiu. Un bon exemple són les cortines tèrmiques, dissenyades per mantenir lhabitació càlida a lhivern i fresca a lestiu. En general, estan confeccionades amb teles aïllants més gruixudes. Per les característiques són un tipus de cortina perfectes per a dormitoris i sales d’estar.

A més de l’efecte tèrmic que les caracteritza, aquestes cortines també contribueixen a un aïllament sonor més gran. Si tenim finestres aïllants de doble vidre i les completem amb unes cortines tèrmiques tindrem la parella perfecta. Si necessiteu i us agrada un ambient tranquil a casa i evitar al màxim els sorolls de l’exterior, aquestes cortines us encantaran.

Cortines decoratives

Volem esmentar un altre tipus de cortina que és fonamental per harmonitzar el disseny interior d’un habitatge: les cortines decoratives. A més de complir amb lobjectiu principal d’una cortina, les cortines decoratives estan dissenyades per ser part de lestil de qualsevol habitació. Des de cortines rústiques fins a cortines modernes, seran un element clau a l’interiorisme de la nostra llar.

cortina moderna

Com que és un element decoratiu podrem trobar infinitat de propostes per tapar les nostres finestres i a l’hora decorar aquest espai. Diferents colors, acabats, estampades o llises, hi ha un tipus de cortina decorativa per a tu. En aquest sentit, es pot adaptar la cortina a l’estil decoratiu de la sala d’estar o del dormitori.

Com a dada tècnica, a l’hora de decorar una habitació amb cortines, és important tenir en compte la mida i la forma de les finestres. Les cortines s’han de penjar a prop del sostre, o just a sota. D’aquesta manera podrem crear més sensació d’alçada i fer que l’habitació sigui més àmplia.

Tipus de cortina per a tots

Les cortines són un element essencial de la decoració de la llar i contribueixen a generar un ambient d’acord amb els nostres gustos. Gràcies a la gran varietat de tipus de cortines disponibles al mercat, segur que trobarem la que millor encaixa en el nostre gust decoratiu i pressupostos.