close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Aconseguir banys petits amb encant

27 setembre, 2023 · Blog

Si hi ha un espai de casa nostra que ha de presentar les millors prestacions és la cambra de bany. És un espai d’ús diari i on fem les nostres tasques d’higiene. La neteja i l’ordre són inqüestionables. Igual que cada llar és un món, també hi ha banys de tota mena. Ens centrarem en els banys petits i com aprofitar al màxim tot el seu potencial.

A l’hora de referir-nos a un bany petit hi ha una gran varietat. La decoració i l’equipament estan determinats per diferents qüestions. Poden ser: lespai disponible, la ubicació dins de la casa, si és l’únic o és complementari, etc. D’aquesta manera proposarem com aconseguir banys petits amb encant.

baño pequeño blanco

Per això exposarem diverses idees sobre el possible equipament sanitari, el color per a banys petits i altres detalls quant a la decoració funcional. Amb una bona combinació de tots podem aconseguir un espai de neteja ideal i apte per utilitzar-se en qualsevol moment.

Banys complets petits

Entenem que el nostre bany petit amb encant es pot equipar completament. D’aquesta manera tindríem un espai per dur a terme les tasques de neteja bàsiques. Alhora, també funcionaria com a cambra de bany. En cas de ser el segon espai de neteja pot funcionar com a complement del bany principal.

Per disposar d’un lavabo funcional mínim cal comptar amb un lavabo i un vàter. Són dues peces sanitàries bàsiques que ens aporten allò indispensable al nostre espai de neteja. Ara bé, què fem si volem un bany petit amb banyera? Com hem esmentat anteriorment, és un factor que dependrà de lespai disponible.

Per a aquests podem trobar al mercat banyeres fabricades especialment per a banys petits. De forma rectangular o quadrada, tindrem diverses opcions entre les quals escollir. Tot i això, si volem una zona d’aigües i una banyera no hi cap, podem optar per la dutxa. Un plat de dutxa en un bany petit és perfecte. És capaç d’aportar una funcionalitat màxima i és més versàtil a l’hora de poder instal·lar-lo.

baños pequeños con encanto

Color per a banys petits

A més de l’equipament sanitari, també hem de reparar quin color escollim per al nostre bany petit amb encant. Tenim diverses opcions, encara que depenent de la mida de l’estada hi ha certes combinacions que encaixaran molt millor. D’entrada, a un bany petit se li pressuposen tons neutres i clars.

L’objectiu és contrarestar l’espai petit i potenciar la sensació de lluminositat i amplitud. A més, en ser una habitació d’ús diari, també aportarà més frescor i comoditat. Per a aquesta comesa els colors indicats són el blanc, el beix o el gris. En definitiva, tons que permetin que la llum flueixi i il·lumini tot el bany.

A partir d’aquí el color per a banys petits es pot aplicar de maneres diferents. Les més utilitzades són pintar les parets amb pintura especial per a banys o enrajolar-les. Si optem per la segona opció les possibilitats són més grans. La gran varietat de formes i acabats de les rajoles per a banys ens permeten adaptar-lo a neutre estil.

Accessoris per a banys petits

Un altre aspecte important per aconseguir banys petits amb encant són els complements que hi afegim. En aquest cas ens referim a elements funcionals i que aportin un sentit pràctic. Els més comuns són el mirall de bany, el suport per a tovalloles o diferents recipients per col·locar els raspalls de dents, els sabons de mans o altres accessoris d’higiene.

colores para baños pequeños

Altres accessoris per a banys petits també poden ser una seca tovalloles elèctric, molt útil en èpoques fredes. Si l’espai ho permet també podeu afegir un armari vertical per aconseguir un espai d’emmagatzematge extra. Com que és un moble allargat es pot col·locar a qualsevol cantonada de la cambra de bany.

Cadascuna d’aquestes són accions que podem aplicar nosaltres mateixos per aconseguir una cambra de bany petita amb encant. També podem comptar amb l’ajuda de professionals del sector i fer un projecte per reformar un bany petit.