close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Com aconseguir més llum natural a casa nostra

30 maig, 2023 · Blog

Al món de l’interiorisme disposem de molts trucs per aconseguir que la nostra llar sigui un espai agradable i adequat a les nostres necessitats. Des dels colors de les parets fins als petits complements decoratius. Tot suma per aconseguir que cada espai de casa nostra ens aporti els majors beneficis.

Un d’aquests elements se centra en la lluminositat que podem aplicar a cada zona de casa nostra. Comprèn tant la llum natural com l’artificial, encara que ens centrarem més en la primera. D´entrada, disposar de la màxima llum natural possible serà un gran punt a favor i potenciarà un ambient molt positiu.

luz natural en casa

Quan disposem de grans entrades de llum natural el camí s’aplana, tot i que no sempre és possible. Per aquesta raó el sector del disseny interior ens aporta certes idees i consells per potenciar la llum natural a casa nostra. Seguint els passos correctes podrem il·luminar les nostres estances de manera molt efectiva.

Aprofitar totes les finestres

Pot semblar una mica obvi quan ens referim a potenciar la llum natural a casa, encara que cal tenir diversos detalls en compte. Arribats a aquest punt hem de treure el màxim partit possible a totes les entrades de llum natural. Sobretot en espais clau com el saló o el menjador, ja que a partir d´aquí podem expandir la llum exterior a altres racons.

Per aconseguir-ho haurem de tenir ben clar la finestra. Això no vol dir que renunciem a tenir cortines, sinó que hem de tenir les cortines adequades. Una bona opció són cortines translúcides i de tonalitats neutres. En aquest cas en concret les cortines de color blanc són ideals per aconseguir-ho.

D’aquesta manera podem mantenir la nostra privadesa aprofitant al màxim les entrades de llum natural que tenim a casa. Es tracta d’una pràctica recomanada tant en espais grans com saló o menjador i en estades més íntimes com els dormitoris. En tots dos casos aconseguirem potenciar un ambient més agradable i acollidor.

luz natural dormitorio

Colors de pintura

Potenciar la llum natural a casa també passa per triar els colors de pintura adequats per a cada espai de casa nostra. Han de ser tonalitats que permetin que la llum natural flueixi amb facilitat a cada racó. Basant-nos en aquesta característica els tons neutres són els més indicats per aconseguir-ho.

El color blanc és un encert segur per aconseguir generar més lluminositat a casa nostra. A més d’aquesta característica, també pot potenciar la sensació d’amplitud i profunditat. Es tracta de característiques que beneficiaran l’ambient general en pisos petits o estades de mida més reduïda.

luz natural en salon

Òbviament, no és l’única opció, ja que hi ha altres colors molt vàlids per aconseguir les mateixes prestacions. En aquest sentit, un altre clàssic és una tonalitat suau de beix. Permet potenciar la llum natural a la zona requerida i alhora aporta un punt de color càlid. A partir d’aquí també podem combinar colors i aplicar pintura grisa i tons suaus de colors com a verd o blau.

Decoració eficient

A més dels punts esmentats, la decoració de casa nostra també té un paper fonamental per aconseguir més lluminositat natural. Tenint en compte les característiques comentades, els acabats de fusta, els mobles de color blanc i elements d’estil contemporani seran ideals. Amb una decoració ben pautada permetrem que la llum natural segueixi el seu camí i no entorpirem el seu pas.

Seguint una línia decorativa ben marcada podràs aconseguir més llum natural a casa teva. Els beneficis són ideals per crear un ambient familiar i acollidor. Aprofitar les entrades de llum natural i potenciar-les amb una decoració contemporània. L’objectiu principal és que sentis que la teva llar és la que et mereixes