close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Com reformar una llar per millorar l’eficiència energètica?

11 juliol, 2019 · Blog

como mejorar eficiencia energetica hogar

A l’hora de realitzar una reforma a la llar, es tenen en compte multitud de qüestions per estalviar diners: el cost de la hipoteca o el lloguer, de la llum, de la calefacció. Per estalviar en aquesta últimes cal pensar en termes d’eficiència energètica.

Si vols saber com millorar l’eficiència energètica de la teva llar, et donem les pautes per aconseguir un consum d’energia eficient, afavorint l’autoconsum.

Aconsegueix el certificat d’eficiència energètica

A l’hora d’emprendre la reforma en pro de l’eficiència energètica, el primer que s’ha de tenir en compte és el certificat d’eficiència energètica.

El certificat d’eficiència energètica consisteix en un document que determina les característiques energètiques de l’immoble. En ell es calcula el consum anual que requereix una casa durant un any en condicions normals d’ocupació i funcionament. Hi ha set nivells, de l’A a la G, de més a menys eficiència.

Com s’aconsegueix el certificat d’eficiència energètica?

Des de 2013, tots els habitatges disposen del certificat d’eficiència energètica, el qual és expedit per un professional de rigor al camp, generalment un enginyer tècnic o un arquitecte. Cal tenir en compte que caduca passats 10 anys des de la seva emissió.

Una reforma eficient comença per l’aïllament

Sabent el nivell d’eficiència energètica de l’immoble, una reforma eficient no es pot emprendre sense aïllament.

Les finestres i les portes, especialment en cases velles, solen tenir algunes esquerdes o tancaments defectuosos que fan que s’escapi la calor a l’hivern. Això deriva en una major despesa de gas. Per això, en aquesta reforma, és útil pensar en tancar el balcó o posar una doble vidriera aïllant.

A l’estiu succeeix un cas semblant. Les deficiències en aquest tipus d’elements de la llar fan que es coli la calor sufocant del carrer i et vegis obligat a posar més alt l’aire condicionat.

En el cas del terra i el sostre, també es pot reformar per caminar cap a l’eficiència energètica instal·lant falsos sostres que concentrin més la calor o mitjançant càmeres d’aire que conservin l’energia a terra i les parets.

Reformar la instal·lació elèctrica

Quan ja et decantes per reformar l’habitatge o comprar una nova, assegura’t que la instal·lació elèctrica està en les condicions òptimes.

En moltes ocasions, la connexió de subministrament amb la xarxa general en habitatges vells no és del tot correcta, mentre que en altres fins i tot fins cal donar d’alta la llum. En qualsevol dels dos casos, es necessiten fer canvis.

En el cas de les reformes, contacta amb la distribuïdora perquè et mani un tècnic encarregada de canviar el quadre elèctric i el sistema de cablejat. El convenient és que informar-te sobre les diferents tarifes i veure quina potència s’ajusta tant a les teves necessitats com als paràmetres d’eficiència energètica.

Reformes a la calefacció per a l’eficiència energètica

Per aconseguir aquest consum òptim i responsable, una altra de les tasques a escometre és mirar l’estat de la caldera i els radiadors.

Una de les millors opcions en el cas dels radiadors és apostar pels elèctrics a en comptes dels d’aigua o oli. Pot suposar un estalvi en la factura energètica de més del 25%.

En el cas de les calderes, és bo fer-te amb una de condensació, ja que aprofiten l’energia de l’aigua que queda després de la combustió per a generar calor.

Sumat a això, és bo emprendre la reforma amb la mirada posada en l’aerotèrmia, un modern sistema en què el 75% de l’energia s’extreu de l’aire.