close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Com sol·licitar el certificat energètic del nostre habitatge

8 maig, 2023 · Blog

Un dia comencem a sentir-ne parlar i actualment el certificat energètic és un element indispensable per al nostre habitatge. Actualment és un document imprescindible per dur a terme algunes accions a la llar. Normalment es pensa en el certificat energètic per llogar o vendre un immoble, però n’hi ha molt més.

A l’hora de renovar els nostres electrodomèstics també voldrem saber com està catalogada l’energia de casa nostra. D’això dependrà comprar-ne un o altres electrodomèstics, ja que la factura de la llum pot variar amb facilitat. Per tant, disposar del certificat energètic és indispensable.

Donada la seva importància comentarem els passos a seguir per sol·licitar el certificat energètic. Si tot està en ordre, és un tràmit senzill i ho aconseguirem fàcilment en els terminis establerts. Un cop el tinguem disposarem d´una informació perfecta de casa nostra i que ens facilitarà diverses eleccions.

Què és el certificat energètic i per a què serveix?

Abans de sol·licitar-ho, mai no està de més recordar que és el certificat d’eficiència energètica, ja que encara hi ha dubtes. Bàsicament el certificat energètic és un document oficial que ha estat redactat per un tècnic autoritzat. Com a informació ens serà súper útil i ho necessitarem de manera obligatòria si volem llogar o vendre un immoble.

Aquest certificat ens ofereix de manera detallada i concreta les característiques energètiques del pis o casa en qüestió. A través del càlcul del consum energètic d’un any rebrem una lletra o una altra. Com més proper a la lletra A, el nostre certificat d’eficiència energètica estigui molt millor.

Gràcies a això podrem tenir una idea real de quant consumeix la nostra llar o l’habitatge que volem vendre o comprar. Si sabem les característiques energètiques podrem planificar certes obres a les instal·lacions oa l’apartat tèrmic i aïllant. La informació del certificat energètic ens avança possibles situacions futures.

Com sol·licitar el certificat energètic?

La sol·licitud d’un document oficial pot suposar algun maldecap fruit del desconeixement. Com hem esmentat, sol·licitar el certificat d’eficiència energètica és un document oficial i que és senzill d’aconseguir. El primer pas és contractar serveis d’un tècnic autoritzat per expedir el certificat.

Aquest professional sencarregarà de recollir totes les dades necessàries per elaborar el certificat energètic definitiu. Per això ha de revisar les instal·lacions tèrmiques, els tancaments que té l’habitatge i els materials de fabricació de la façana. També prendrà les mesures pertinents per correlacionar-los.

A més de les especificacions tècniques, el conjunt del certificat també inclou possibles solucions a determinats aspectes que es puguin millorar. Un cop aconseguit el nostre certificat energètic l’haurem de registrar a l’òrgan encarregat de la nostra comunitat autònoma.

Quan val expedir el certificat?

Un cop respostes dues preguntes clau al voltant del certificat energètic, en sorgeix una més. El treball de revisió del tècnic té un cost que dependrà del seu rang de preus com a professional. En aquest sentit hi ha diversos factors que poden afectar el preu del certificat energètic, per exemple, la mida del pis.

Gràcies als milers de tràmits que s’han realitzat es pot establir una forquilla de preus. En habitatges de menys de 80 metres quadrats, els preus poden anar des de 50 a 250 euros. Per a immobles més grans s’està pagant entre 100 i 300 euros i així successivament. Com hem esmentat, hi haurà diferents detalls que facin abaratir o encarir lexpedició del document.

Si estàs pensant en dur a terme algun moviment amb la teva llar sol·licita com més aviat millor el teu certificat energètic. És un tràmit senzill i que agrairàs tenir-lo per focalitzar-te en altres aspectes de casa teva.