close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Eficiència energètica i decoració

13 febrer, 2020 · Blog

L’eficiència energètica i les energies renovables estan de moda, tant a nivell d’habitatge com a nivell de negoci. Les noves normatives relacionades amb l’eficiència energètica i l’esforç que s’està fent per implementar sistemes d’energia renovable ha fet que molts negocis augmentin les activitats destinades a l’eficiència energètica.

Pot semblar mentida, la decoració d’un negoci pot ser de gran ajuda per millorar l’eficiència energètica d’una empresa i aconseguir un gran estalvi en electricitat.

Certificat d’eficiència energètica

cocina luces led

A la Directiva 2012/27 / UE d’Eficiència Energètica es va imposar que, tota empresa que compti amb més de dos-cents cinquanta empleats o amb un volum de negoci de més de cinquanta milions d’euros han de passar, de manera periòdica, una auditoria sobre eficiència energètica .

En aquest sentit, un certificat d’eficiència energètica és un document oficial que aporta informació sobre el consum d’un immoble. L’auditoria energètica és un estudi que realitza un auditor i que suposa una avaluació, segons l’estat, entorn i característiques de l’immoble, les mesures s’haurien d’adoptar per millorar l’eficiència energètica de l’immoble.

Les empreses no han de fer aquest tipus d’auditories si posseeixen un sistema de gestió ambiental aprovats mitjançant un certificat d’eficiència energètica en vigor.

Decoració i eficiència energètica

La decoració eficient fa servir diferents objectes decoratius per augmentar l’eficiència energètica i reduir el consum de llum d’un immoble.

Un d’aquests objectes, per exemple, són les catifes, que ens protegeixen contra el fred de terra, de la mateixa manera que una cortina ens pot protegir de l’fred d’una finestra, però han de ser translúcides, perquè passi la llum natural.

Un altre dels sistemes perquè les parets del teu negoci estiguin més protegides de la temperatura exterior, i així estalviar en climatització, és col·locar quadres o prestatgeries en elles.

No obstant això, un dels aspectes decoratius en els quals es pot estalviar més és en la il·luminació. Si bé és cert que la llum és una cosa vital per poder treballar, algunes llums que col·loquem són més decoració que necessitat. Utilitza il·luminació LED pot suposar un estalvi de gairebé el vuitanta per cent en la il·luminació de la nostra empresa.

També és important l’elecció de colors en la nostra empresa. Els colors clars fan que l’habitació sembli més gran i reflecteixen la llum solar, de manera que hi ha una major sensació de llum.

salon pintura termica

Quan parlem de pintura, un dels més grans avenços és la pintura tèrmica. Aquest tipus de pintura és un material amb capacitat per aïllar i que manté la temperatura òptima a l’interior d’un immoble. Aquest tipus de pintura és capaç d’aïllar tant de l’fred com de la calor.

Aquesta pintura va ser desenvolupada per la NASA, on era necessari aïllar les naus en l’espai. Després de l’èxit en aquest sector, la indústria i construcció es van aprofitar de l’èxit i van començar a usar-la. S’ha demostrat, en diferents estudis, que aquesta pintura pot permetre l’estalvi d’un quaranta per cent de l’energia que s’utilitza per a la climatització. A més, aquest tipus de pintura prevé l’aparició d’humitats o floridura.