close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Els millors colors per a dormitoris moderns

20 desembre, 2022 · Blog

A una llar podem trobar diversos espais amb funció múltiple. La sala d´estar pot servir per relaxar-vos en família com per socialitzar amb les amistats. De la mateixa manera que la cuina ha esdevingut un espai de reunió a més de ser el lloc per preparar el nostre menjar.

Entre totes aquestes zones de la llar ens trobem amb el dormitori. Es tracta d’un espai destinat al descans personal i que també aixopluga els nostres gustos. Per aquest motiu, la decoració i el disseny d’un dormitori prenen una gran rellevància a la parcel·la de l’interiorisme.

dormitorio moderno

Tot el nostre gust decoratiu necessita un embolcall d’acord amb les característiques pressupostades a la nostra habitació. Així que dedicarem unes línies a comentar quins són els millors colors per a dormitoris moderns. Per això parlarem d’algunes possibilitats per a cadascun dels membres de la família.

Colors habitació de matrimoni

El dormitori principal de la casa sol ser el més destacat pel que fa al disseny. A diferència de les alcoves dels més petits a aquest se li presumeix més durabilitat. Com que és un espai compartit ha d’oferir calidesa i benestar als seus usuaris. Per això els millors colors per a una habitació de matrimoni són els neutres com el beix, el blanc o tots de grisos.

colores dormitorios modernos

La idea del dormitori principal és potenciar característiques com ara la lluminositat i l’amplitud visual. D’aquesta manera es pot generar un espai acollidor i que permet una mobilitat excel·lent. Per exemple, una habitació de color beix seria una bona idea per a un dormitori de matrimoni.

A més, els tons neutres encaixen molt bé amb el concepte de colors per a dormitoris moderns. Un dels seus grans avantatges és que es pot adaptar a diferents tipus de decoració i accepta molt diferents acabats. En sentit es pot aconseguir un dormitori minimalista, contemporani i fins i tot un dormitori rústic.

Colors per a habitacions juvenils

A l’hora d’escollir els colors per als dormitoris moderns també haurem de pensar en joves i petits de la casa. En sentit poden donar-se diferents opcions, des de mantenir la imatge global a cada estança o, per contra, permetre alguna modificació en els colors.

Sabem que aquests dormitoris aniran canviant amb el pas del temps, tot i així hem de pensar en canvis més subtils que dràstics. Per això hi ha tècniques que generen un ambient més divertit, encara que acordi al disseny interior de la resta de la vivenda. Es podria utilitzar la tècnica de la cambra a dos colors o introduir tons per aconseguir dormitoris de color blau, habitacions verdes, etc.

A l’hora d’aplicar-ho pensant en tonalitats clares i que no distorsionessin gaire l’ambient contemporani de la llar. La idea és que els petits i joves de la casa tinguin un espai propi i que tots els dormitoris segueixin una línia molt semblant pel que fa als colors de les parets.

dormitorio moderno juvenil

Complements per a dormitoris moderns

Com ja hem esmentat els colors per a dormitoris moderns tenen lavantatge dadaptar-se a diferents decoracions. En referir-nos a tonalitats neutres, és més fàcil associar acabats en fusta i diferents elements en tons càlids. És cert que és la imatge que se sol associar a un espai de descans càlid i acollidor.

Un dels elements que també juga un paper fonamental a un dormitori modern és el paviment. Seguint amb la línia decorativa contemporani es pot afirmar que el terra de parquet és una excel·lent opció. Actualment hi ha parquet tant naturals com laminats que ofereixen durabilitat i diferents acabats.

El mobiliari amb acabats de fusta també és molt agraït en habitacions color crema. El contrast que genera encaixa perfectament a l’ambient acollidor d’un dormitori, tant al principal com a la resta. A partir d’aquí es pot anar provant fins a trobar el disseny que millor s’adapta als teus gustos.

dormitorio moderno muebles madera

Dormitori acollidor

En línies generals els millors colors per a dormitoris moderns són els que permeten més durada. Amb el detall clau que pot anar variant la decoració sense la necessitat de dur a terme treballs de pintura o canvi d’elements com el terra o les portes. D’aquesta manera els tons neutres encaixen de meravella al concepte de dormitori modern i actual.