close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Estalviar en la factura d’electricitat a través de les reformes

16 gener, 2020 · Blog

ahorar energia con reformas

L’eficiència i la despesa energètica que té un immoble s’han convertit en la principal preocupació dels organismes nacionals i internacionals.

Les noves lleis pel que fa a això, com el certificat d’eficiència energètica, obliguen a millorar, i fins i tot reformar, immobles per reduir la seva despesa energètica. Això no es deu només a la reducció de la despesa pel que fa a factures de llum o gas, les noves mesures tenen com a objectiu reduir la petjada de contaminació dels immobles.

Vegem en quines parts d’una llar podem estalviar energia a través d’una bona reforma.

Climatització

Tant a l’estiu com a l’hivern, la climatització de la nostra llar puja moltíssim la factura d’electricitat. A més, els sistemes de climatització antiquats són molt contaminants i poc eficients, de manera que serà una de les primeres coses a reformar.

Si disposem d’aire condicionat, termo elèctric o calefacció amb caldera, una de les millors opcions és, si no vols fer una gran reforma, la instal·lació de sistemes de control dels aparells de climatització. Aquest tipus d’aparells, que permet un control remot, ens possibilita un ús molt més eficient de l’energia.

Aquest tipus de sistemes són senzills d’instal·lar i requereixen d’una reforma menor.

Si vols fer una major reformar, instal·la aparells d’alta eficiència i que contaminin poc, com les calderes de condensació o el sòl de split.

Aïllament tèrmic

Una de les causes de la gran despesa en climatització és un mal aïllament tèrmic de l’habitatge. Per millorar l’aïllament tèrmic d’un habitatge el més recomanable és fer una reforma que millori l’aïllament de parets i sostre, d’aquesta manera també reduirem la despesa en energia de l’immoble.

Algunes de les mesures que podem fer servir per augmentar l’aïllament és la instal·lació de làmines de fibra mineral o fibra de vidre per al sostre, fer un fals sostre amb aïllament.

Un altre dels aspectes que està guanyant adeptes en els últims anys és l’ús de pintura tèrmica, la qual podem fer servir tant a l’exterior com a l’interior de les parets. Aquestes pintures són capaços de desviar la calor. A més tenen certes característiques contra la humitat, que prevenen de l’aparició de floridura i disminuint el soroll exterior.

Il·luminació intel·ligent

Si bé hem dit que el major despesa energètica d’un habitatge se’ns va en la climatització, el segon major despesa, encara que no ho creguis, és la il·luminació.

Moltes vegades, la disposició i localització dels punts de llum no és l’adequada. Una bona reforma en la disposició d’aquests tipus de llum i la instal·lació de sistemes intel·ligents de control ens permetrà reduir el consum en il·luminació de l’immoble.

Amb aquests sistemes no només parlem d’un control remot amb el qual encendre o apagar els llums des de fora de casa, parlem de la possibilitat d’adaptar la il·luminació a l’hora del dia o als gustos d’una persona en concret o d’una estada especialment.

Finestres

Una altra de les raons de la pèrdua de calor d’un habitatge són les finestres. Es diu que un quart de la despesa en calefacció es dissipa a través de les finestres.

Un segellat dolent o un ús de materials obsolets o molt barats poden ser causa d’aquestes pèrdues.

És cert que el canvi d’unes finestres és el que més puja el cost d’una reforma, però val la pena, per l’estalvi que comportaran.

Les característiques d’una bona finestra ha de ser:

  • Finestres abatibles o oscil·lobatents: aquest tipus és recomanable enfront de les corredisses ja que aïllen millor.
  • Doble vidre
  • Ruptura de pont tèrmic si es tria alumini. Aquestes finestres tenen un mal conductor col·locat en l’alumini, per evitar que es vagi la calor per l’alumini (que és un bon conductor).
  • Elecció de finestres de PVPC

Una bona elecció pel que fa a les finestres pot arribar a suposar un estalvi de fins al cinquanta per cent en la calefacció.