close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Estil minimalista; característiques i decoració

6 maig, 2014 · Blog

En el món de la decoració i del disseny d’interiors hi ha diversos tipus d’estils decoratius entre els quals poder escollir, això ja dependrà dels gustos o de la manera de ser de cada persona. Però si n’hi ha un que destaca per la seva senzillesa i eficàcia, aquest és l’estil minimalista.

L’estil minimalista, o minimalisme, es tracta d’un estil simple i modern, ideal per aconseguir espais molt relaxants a la llar. Encara que és un estil decoratiu a l’abast de qualsevol, sol ser utilitzat en persones ordenades i serioses, que busquen en la seva llar un aspecte serè i tranquil. A més, l’estil minimalista és un tipus de decoració en què la base és l’ordre i la simplicitat, de manera que no necessita de grans abaloris per lluir com cal. A més, en el minimalisme s’ha de respectar l’ordre.

Com s’ha esmentat anteriorment, l’estil minimalista encaixa amb qualsevol tipus de llar: famílies amb nens, singles, parelles… tots poden gaudir d’aquesta decoració.

El color en l’estil minimalista

Com tot estil decoratiu, el minimalisme també compta amb les seves pròpies directrius a l’hora d’escollir els colors que cobriran les parets i altres elements. En aquest cas, l’estil minimalista aposta pels colors neutres com el blanc, el gris o el negre. Aquests són colors que transmeten just el que el minimalisme vol, tranquil·litat i relaxació. A més, amb la utilització del color blanc s’aconsegueix un altre dels aspectes importants de l’estil minimalista, el d’aconseguir espais més amplis i il·luminats.

Malgrat que els colors anteriorment esmentats són els que compten amb més protagonisme en l’estil minimalista, aquest utilitza altres tonalitats per generar un clima càlid en l’estada desitjada. Per això, els colors indicats són el beige i el marró.

A la vegada, l’estil minimalista també pot tenir un accent de color. Això es refereix al fet que objectis decoratius, que no han de ser massa, mobles com el sofà o complements com coixins o estovalles, poden posseir un color que contrasti amb el clima de calma generat pels tons neutres.

Per tant, la il·luminació és molt important en l’estil minimalista. En aquest cas, el més recomanable és utilitzar al màxim la llum natural, ja que encaixarà perfectament amb l’entorn. Si no comptés amb l’orientació exterior ideal, els aconsellable és la utilització de llum directa des del sostre, cosa còmode, discret i funcional.

Estil minimalista i mobiliari

En aquest apartat, el minimalisme fa honor al seu nom. En una decoració minimalista, el mobiliari serà simple i de línies rectes, amb la particularitat que les peces que el conformen seran més amples que altes. Una llar d’estil minimalista no comptarà amb nombrosos mobles, però els que hi hagi seran de qualitat i duradors.

Igual que l’entorn, l’estil minimalista advoca pels tons clars en el mobiliari. Això és per la recerca i necessitat que les estades siguin lluminoses.

Decoració senzilla per l’estil minimalista

El minimalisme no és un estil decoratiu que potenciï els elements decoratius, sinó tot el contrari. Com menys, millor. Els objectes de decoració en l’estil minimalista solen ser catifes, tapissos o obres d’art modern, objectes simples que no afectin el clima d’ordre i relaxació que ha d’aconseguir.

Els estils decoratius estan a l’abast de tothom, però és aconsellable posar-se en mans d’un professional. L’empresa de reformes Grupo Inventia de Barcelona compta amb un departament d’interiorisme que guiarà tot el procés i experts en tot tipus de decoració, entre ells, l’estil minimalista.