close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Fer un despatx petit a casa

15 maig, 2023 · Blog

En els darrers anys moltes empreses han optat per instaurar el teletreball en les tasques de molts dels seus treballadors. A diferència del que podia semblar al principi, teletreballar no és igual a haver de treballar a casa. Mentre que la segona és una acció puntual, el treball en remot requereix un espai especial per fer-ho.

Per aquesta raó dedicar un espai de despatx a casa és habitual a moltes llars. La idea clau és generar una zona exclusiva per a la feina. Així es pot diferenciar de les àrees dedicades estar amb la família o rebre les visites. Si es fa feina a remot dedicar una zona de treball a casa ens ajudarà mentalment.

despacho en casa

Com que aquesta situació es pot entendre com a inesperada volem proposar tips per crear un despatx petit a casa. Una zona destinada a realitzar la nostra feina de manera eficient i que estigui ubicada en un espai funcional. A més de poder teletreballar amb més comoditat mantindrem la resta de la nostra llar intacta.

Espai tranquil

El primer pas per aconseguir el nostre petit despatx a casa és trobar un indret privat i que ens garanteixi tranquil·litat. Les tasques laborals requereixen la màxima concentració i aquest és un dels punts clau per a un despatx a casa. Això ho podem aconseguir tant en una habitació independent com en un racó amb les característiques esmentades.

És molt recomanable que disposeu del màxim de llum natural possible. Tot i que en certs moments hàgim d’utilitzar llums, la llum solar genera un ambient més fresc i acollidor. De la mateixa manera, l’espai escollit per fer el nostre despatx a casa ha de tenir prou espai per poder col·locar el mobiliari necessari.

despacho pequeño en casa

Mobles per a despatx petit

Una de les peces de mobiliari imprescindible en un petit despatx a casa és l’escriptori. Una superfície prou àmplia per poder recolzar el nostre ordinador personal o tota mena de documents. En un espai de treball l’ordre és molt important i disposar d’una superfície àmplia ens facilitarà molt la jornada laboral.

Com que es tracta d’un espai de treball a casa permanent, hem de tenir capacitat d’emmagatzematge. L’objectiu de crear un despatx és mantenir organitzats els nostres utensilis de treball. Per això, els mòduls d’emmagatzematge són imprescindibles i són vàlids des de calaixeres fins a prestatgeries.

Per exemple, a més de l’escriptori principal i altres peces de mobiliari necessàries podem incloure prestatgeries flotants. Són una excel·lent opció per organitzar carpetes amb documents o altres eines de treball. A més de la seva funció pràctica també contribueixen a no restar espai visual al nostre despatx casolà.

Espai propi

Com hem esmentat anteriorment, la il·luminació és un aspecte molt important per a una zona de treball. Tal com hem apuntat, és molt recomanable aprofitar al màxim la llum natural. Evidentment hi haurà moments en què necessitem un ajut lumínic extra i hem d’estar preparats.

despacho con luz natural

Actualment el mercat de làmpades ens brinda excel·lents opcions per il·luminar espais petits. Per exemple, flexos que es poden moure a diferents punts en funció de les nostres necessitats. De fet, és un element que podem agrupar en la decoració d´un petit despatx a casa.

Amb aquests punts clau pots adequar un espai de casa teva i convertir-lo en un despatx a casa. Gràcies a això tindràs una zona tranquil·la per dur a terme la teva jornada laboral i també adaptar-la per fer altres aficions.