close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Instal·lar aire condicionat en pisos petits

7 setembre, 2023 · Blog

En temporades de calor és quan més agraïm tenir aire condicionat a casa. Moltes llars ja compten amb ell, però hi ha altres vivendes que no. La instal·lació de l’aire condicionat és una cosa contínua i que sempre trobarem al mercat. Tot i que s’associa a èpoques caloroses, també és funcional a l’hivern produint aire calent.

aire acondicionado piso pequeño

Ens fixarem en les opcions d’aire condicionat a pisos petits, ja que podem optar per instal·lació convencional o aparells portàtils. L’objectiu és conèixer que ens ofereix el mercat i com podem aplicar-lo a casa nostra de manera senzilla i funcional. Per això valorarem opcions: climatitzar tot l’habitatge o només algunes estances.

Instal·lar d’aire condicionat

Actualment als habitatges d’obra nova l’aire condicionat sol ser present al projecte. Abans, però, no era tan comú i la instal·lació d’aires condicionats és una feina habitual per als professionals del sector. Si tenim molt clar que necessitem l’ideal és instal·lar-lo de manera permanent.

El catàleg d’aire condicionat per a casa és molt ampli i variat per trobar el que millori s’adapti a nosaltres. Com que es tracta d’un pis petit és aconsellable establir una capacitat de climatització per a 20 o 30 m2. Aquesta sol ser la mesura estàndard per a pisos familiars amb dues o tres habitacions per climatitzar.

A més, en tenir una instal·lació permanent ens podem assegurar una climatització idònia per a tot l´any. Instal·lar un aire condicionat fred calor és la millor opció quan optem per una instal·lació permanent. Més enllà de la part funcional, els fabricants s’esforcen a crear aires condicionats de disseny que es puguin acoblar a diferents estils decoratius.

instalar aire acondicionado

Aire condicionat sense instal·lació

Si per contra volem una mica més puntual i que no impliqui obres, els aires condicionats portàtils estan fets per a nosaltres. El gran avantatge és que ens permet climatitzar pisos petits de manera correcta i mitjançant un ús molt senzill. Hem de tenir en compte que són aires condicionats per a casa i les prestacions són iguals als que s’instal·len de manera permanent.

De la mateixa manera, el mercat ens ofereix una gran varietat de climatitzadors portàtils, tant en disseny com en capacitat. En aquest cas també caldrà tenir en compte les mesures de les estances que vulguem climatitzar. Així obtindrem la potència justa per refredar a l’estiu i escalfar a l’hivern.

Pràctic i funcional

Altres avantatges que ens pot aportar l’aire condicionat fred calor sense instal·lació és la seva gran mobilitat. Podrem traslladar-lo a l’habitació que vulguem de manera còmoda i en el cas d’un canvi de domicili ens ho podrem emportar de manera senzilla. És una gran opció per a persones i famílies que viuen a pisos petits de lloguer.

aire acondicionado sin instalacion

Disposar d´aire condicionat a casa sempre serà un punt a favor per al benestar de tota la família. Un cop decidit serà qüestió de valorar quin tipus d’aire condicionat encaixa més amb les teves necessitats. Instal·lació permanent o portàtil.