close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Interiorisme modern amb la rajola bisellada

24 abril, 2023 · Blog

El món de l’interiorisme i la decoració està en moviment constant. Es tracta d’un sector on cada dia apareixen novetats. També sorgeixen tendències que recuperen elements que semblaven oblidats i que tornen amb molta força. Un podria ser la rajola bisellada.

azulejo biselado

Fa uns anys els enrajolats van perdre força respecte a les parets pintades. Les novetats al sector de la pintura han permès fer-la servir en espais on semblaven impossibles. D’aquesta manera la rajola i els enrajolats passaven a ser una opció una mica antiquada. A l’hora de reformar un habitatge és optat per pintures plàstiques i resistents a la humitat.

Tot i això, l’enrajolat de parets s’ha reinventat i les rajoles bisellades són una de les grans protagonistes. Ofereixen practicitat i decoració a parts iguals i avui dia són un tipus de rajola que desprèn modernitat. A l’hora d’enrajolar un bany o una cuina les rajoles bisellades tipus metro sempre són una bona opció.

On col·locar rajoles bisellades

Les rajoles bisellades són una excel·lent opció per a banys i cuines. Els seus grans avantatges és que són duradors, són fàcils de netejar i el manteniment és senzill. Gràcies a la seva característica forma amb la vora elevada també és útil per prevenir danys causats per l’aigua. La forma de la rajola bisellada prevé l’aparició de fongs, entre altres contratemps.

Per al bany una rajola bisellada clàssica de color blanc ens garanteix un espai lluminós i ampli. Si els volem col·locar al nostre espai de neteja tenim diverses opcions. D’una banda, es poden enrajolar les parets per complet o fer un enrajolat a mitja alçada. En aquesta segona opció podem introduir altres tonalitats usant pintura especial per a banys.

azulejo biselado baño

La rajola metro bisellada també pren molta presència a les cuines de disseny contemporani. Col·locar-lo a la paret del taulell ens garanteix una neteja fàcil i una imatge molt moderna. A més, és molt senzill de combinar amb altres elements com el mobiliari o els paviments.

Encara que no sol ser tan freqüent, la rajola bisellada també es pot fer servir sales d’estar i passadissos. En aquests espais de la llar és capaç de potenciar la sensació de profunditat i aportar una imatge totalment diferent i amb molta personalitat.

Disseny modern

Com hem vist les rajoles bisellades es poden fer servir en diferents espais i la seva presència és garantia d’èxit. A la part funcional que hem descrit hi podem afegir l’aspecte decoratiu. Com en altres elements del sector, el mercat no ofereix una gran varietat d’acabats en rajoles ceràmiques.

En aquest sentit la rajola tipus metre és una excel·lent manera d’afegir textura i dimensió a qualsevol habitació de casa nostra. A diferència de les rajoles planes, la vora lleument elevada de les rajoles bisellades aporta una aparença única. Actualment es poden combinar de meravella amb altres elements, ja que podem escollir entre una gran varietat de colors, formes i mides.

Azulejo negro cocina

A nivell decoratiu són una opció molt versàtil i funcional. També es poden combinar diferents colors en una mateixa paret. Mentre que es pot aplicar una base amb rajoles blanques podem col·locar una línia de color a mitja alçada. En espais com la cambra de bany aquestes combinacions generen sensació d’alçada i profunditat.

Col·locar les rajoles bisellades

A l’hora de col·locar-les, les rajoles bisellades són fàcils d’instal·lar i només necessitem elements bàsics com una paleta i ciment específic. El disseny del patró ha d’estar preestablert i hem d’usar un nivell per assegurar-nos de les rajoles que estiguin ben enganxades i alineades.

Amb el pas del temps segurament necessitarem repassar les juntes de les rajoles. Per molt perfectes que siguin són petites feines que sorgeixen amb el pas del temps. Quan arribi el dia serà tan senzill com aplicar un segellador i assegurar-nos que les juntes entre rajoles queden perfectament segellades perquè no es pilli l’aigua.

Tant a nivell pràctic com a nivell d’imatge les rajoles bisellades són una excel·lent opció. Gràcies a l’oferta tan variada els podrem adaptar al nostre estil i aconseguirem un disseny amb molta vitalitat.