close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Per què canviar de propà i butà a gas natural?

23 gener, 2020 · Blog

cambio gas butano a gas natural

És clar que, en l’actualitat, el més eficient, sostenible i econòmic és una instal·lació elèctrica que funcioni mitjançant energies renovables com l’aerotèrmia o l’energia solar. Moltes empreses s’estan especialitzant en fer reformes de les instal·lacions elèctriques en vistes de millorar aspectes com la seva eficiència i adaptar-les a les noves fonts d’energia.

No obstant això, l’alt cost d’una instal·lacions de plaques solars o de sistemes d’aerotèrmia segueix fent enrere a molts usuaris, que se segueixen decantant per les instal·lacions de gas natural, més econòmic que l’electricitat.

Però, en aquest sentit, segueix existint cert “retard” nacional, ja que segueix havent-hi moltes zones on no es disposar de gas natural i s’ha de seguir usant aspectes com el propà o el butà. Vegem els avantatges de canviar d’aquests tipus de combustibles a el gas natural

Canvi de butà a gas natural

Cert és que el butà és més econòmic si tens molt poc consum i s’usa sobretot per a aigua calenta i cuina. Un altre dels avantatges de butà és que el preu de la bombona està regulat pel Govern.

D’altra banda, cal no oblidar que el butà va en bombones, de manera que cal estar atent per canviar-lo abans que s’acabi. Això pot fer que, si no estem atents, ens quedem sense subministraments.

El gas natural, per contra, no té un preu reglat (tret que estiguis al mercat regulat, que canvia amb les subhastes) per la qual cosa el preu dependrà de la comercialitzadora que triem. Si tindrem un gran consum, el gas natural és molt més econòmic.

Però, la major avantatge de el gas natural és que el seu subministrament és continu, excepte avaries. A més les instal·lacions actuals són molt segures.

Per desgràcia, en l’actualitat, una instal·lació de butà no és compatible amb una de propà per la qual cosa s’haurà de fer una instal·lació nova de gas natural per a l’immoble.

Canvi de propà a gas natural

En l’actualitat el propà està més adaptat, amb les instal·lacions de propà canalitzat i a granel.

Aquests tipus de propà són més econòmics que el butà si es té un alt consum, però segueixen sent més cars que el gas natural.

A més, no s’acaba amb el problema que el subministrament no és continu, ja que segueix sent necessari estar omplint el tanc. Bé és cert que, en cas de l’canalitzat, d’això s’encarrega la distribuïdora segons el consum, de manera que és molt rar quedar-se sense subministrament.

Si vols canviar aquest tipus d’instal·lacions per una de gas natural primer s’ha de buidar i retirar el tanc. En aquest punt has de fer la connexió de servei, que sol ser realitzada per la distribuïdora, però el paga l’usuari.