close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Reforma la teva cuina i estalvia energia

26 juny, 2019 · Blog

reforma tu cocina y ahorra energia

Qualsevol reforma pot presentar-se a primera vista com una despesa, però si fem les coses bé pot transformar-se en una oportunitat, una inversió per estalviar energia a casa, i de pas, en la nostra factura de llum. En aquest article t’expliquem com estalviar electricitat a la reforma de la teva cuina.

Quina és la millor tarifa energètica?

Per estalviar energia i diners en la factura de la llum és molt important triar bé la tarifa que més ens convé i la companyia més econòmica. Arribats a aquest punt, molta gent pregunta el següent: Iberdrola o Endesa: quina millor? La realitat és que no hi ha una millor tarifa de llum per a tothom, ja que cada persona té una forma de consumir i unes necessitats diferents, de manera que és difícil saber quin és millor entre Iberdrola i Endesa. Una dels plans energètics més interessants és el discriminació horària, ja que si es pot concentrar part del nostre consum durant els més períodes més econòmics, aquests són, els períodes nocturns, podem obtenir un estalvi econòmic tangible en les nostres factures. Entre les tarifes d’Endesa o Iberdrola es troben aquests plans de discriminació. A més també són ofertes per EDP o Naturgy. Hi ha moltes companyies entre les que escollir.

Canviar de tarifa és fàcil i pot fer-se fàcilment per telèfon. Però si prefereixes fer-ho en persona, les companyies com Iberdrola o Endesa a Barcelona disposen d’oficines comercials. Els seus agents són part del servei d’atenció al client que Endesa o Iberdrola ofereixen a Barcelona i altres ciutats repartides per tota la geografia espanyola.

Categories energètiques

Una bona forma d’estalviar energia aprofitant la reforma de la nostra cuina és triar electrodomèstics que siguin energèticament eficients. Però, què vol dir això? L’eficiència energètica en els electrodomèstics és la capacitat que té un electrodomèstic, com un frigorífic o un forn, per realitzar totes les seves funcions de la manera més satisfactòria i consumint el mínim d’energia possible. Això vol dir que com menys energia consumeixi un electrodomèstic, més eficient serà.

Per saber si un electrodomèstic és eficient, podem fixar-nos en l’etiqueta informativa de qualsevol electrodomèstic que hagi estat fabricat en els darrers anys, ja que és obligatòria en tota la Unió Europea. Aquesta etiqueta amb lletres i colors conté informació sobre el nivell d’eficiència energètica de l’electrodomèstic. Els colors van en espectre des del verd (bona eficiència) fins al vermell (poca o millorable) i les lletres van des de la A a la D, sent la més alta l’A més, l’eficiència energètica de la classe A posseeix tres tipus diferenciats, A +, A ++ i A +++.

D’aquesta manera, es pot fer una classificació de major a menor eficiència energètica, resultant de la següent manera:

  • Electrodomèstic amb consum molt eficient: A +, A ++ i A +++.
  • Electrodomèstic amb consum reduït: B i A.
  • Electrodomèstic amb consum poc eficient: D i C.

No n’hi ha prou amb conèixer el consum de cada lletra, sinó que també cal saber interpretar-les, ja que d’aquesta manera podem saber si gastarem més o menys en la nostra factura de llum. El nom de la marca apareix a la part superior de l’etiqueta, l’escala d’eficiència es mostra a la part intermèdia ia la zona inferior podem veure unes icones amb les característiques del producte, que poden variar depenent del tipus d’electrodomèstic. Aquests pictogrames poden descriure amb detall les característiques de l’electrodomèstic. Per exemple, pot dir-nos quanta capacitat té un frigorífic, quina és la seva potència de refredament o el nivell de soroll que produeix.

Vols saber més sobre eficiència energètica? Et recomanem aquest article perquè puguis seguir aprofundint en la temàtica i comencis a estalviar en la factura de llum.