close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Tipus d’interiorisme per a la cuina

22 octubre, 2021 · Blog

A l’empresa Grupo Inventia portem més de deu anys dedicats a el sector de les reformes integrals. Durant tot aquest temps hem elaborat tot tipus de projectes per a diferents tipus d’habitatges. Al seu torn hem treballat amb una gran varietat de interiorismes, ja que comptem amb un departament especialitzat en això.

Si bé en cada espai de l’habitatge tots dos aspectes van de la mà, a la cuina creix encara més. És una de les estances més importants d’una casa i en la qual una reforma integral ha de ser perfecta. Tant en l’apartat de l’obra com en la de l’interiorisme. Com hem esmentat nostre catàleg d’opcions ens permet adaptar-nos a tots les situacions.

En aquest post comentarem alguns detalls sobre diferents tipus d’interiorisme per a cuines amb què hem treballat. Com es podrà observar es tracta d’un aspecte que dependrà de diversos factors. La ubicació de la cuina, si és tancada o oberta, de el disseny interior general de l’habitatge, etc.

Interiorisme contemporani

Una cuina amb un interiorisme contemporani ens presenta un espai adaptat a les necessitats actuals. Aplicant aquest tipus de disseny es pretén aconseguir la unió perfecta entre imatge nova i funcionalitat. L’objectiu és el d’aconseguir una cuina que transmeti un ambient còmode i ordenat per a les necessitats del dia a dia.

reforma de cocina

La disposició dels elements de cuina en un interiorisme contemporani poden variar depenent de l’espai disponible. A l’igual que en altres tipus de dissenys es podrà escollir la distribució que millor encaixi segons l’espai disponible. Per tant ara cuines lineals, en forma de L o d’U, cuines obertes…

Els acabats del mobiliari solen presentar-se en tons neutres com el blanc o el beige. Fins i tot té cabuda la combinació amb mobles d’acabat en fusta. Actualment és una de les opcions decoratives més utilitzades. Els panells són d’acabat llisos i no presenten ornaments més enllà dels tiradors que s’escullin. D’aquesta manera s’aconsegueix una cuina amb un interiorisme neutre que genera un espai molt lluminós i visualment ampli.

Interiorisme minimalista

En línies generals l’interiorisme minimalista en una cuina pot semblar similar a l’anterior. No obstant això hi ha diversos factors que els fan ben diferents. En aquest cas ens trobem amb cuines que són delimitades perfectament de manera visual i que estan ben integrades en la imatge global de l’habitatge.

És a dir, segueixen una línia decorativa en la qual la linealitat és la protagonista i no compta amb adorns. Els panells dels armaris i calaixos són llisos i normalment s’utilitza un sistema d’obertura push. D’aquesta manera s’evita haver de col·locar tiradors i les formes lineals es mantenen al llarg de tota la cuina.

cocina lineal

En aquest tipus d’interiorisme els colors poden ser variats i poden dependre de l’estil i la ubicació de la cuina. Si es tracta d’una cuina oberta serà habitual que s’utilitzi el color blanc, ja que les parets de la resta d’espais seran d’aquest mateix to. En una cuina tancada també es pot utilitzar el color negre, molt elegant en aquest estil d’interiorisme de cuina.

Interiorisme rústic

L’interiorisme rústic de cuina difereix amb els dos anteriors. En aquest cas la intenció és la de dotar la cuina d’un ambient més càlid i familiar. Els acabats en fusta o pedra prenen protagonisme, ja que es pretén una imatge més rural. L’ideal és utilitzar-lo en cuines àmplies i que disposin d’una zona office eficaç tant per al dia a dia com per rebre les visites.

Com s’ha esmentat el més natural és que el mobiliari de present amb acabats en fusta. La intensitat dependrà de la resta de el disseny interior escollit, tot i que són vàlids tots els acabats. En aquest cas els panells del mobiliari de cuina tindran algun relleu decoratiu i se li dóna protagonisme als tiradors.

En l’interiorisme rústic per a cuines altres elements com els taulells poden instal·lar-se de diversos colors. Els acabats en fusta potencia aquesta imatge i taulells blanques, negres, d’acabat en pedra, etc. combinaran perfectament.

reforma integral

Reformes de cuina a Barcelona i rodalies

Vists alguns dels diferents interiorisme de cuina que podem aplicar compartim un vídeo en què expliquem com vam preparar un projecte de reforma de cuina. Els nostres professionals treballaran de manera personalitzada perquè en la teva nova cuina tinguis tot el que necessites.

Per sol·licitar el teu pressupost pots trucar-nos al 93 209 97 17. T’ho lliurarem al costat d’un projecte 3D sense cap tipus de cost ni compromís. D’aquesta manera podràs acceptar-lo o fer els canvis que consideris oportuns que ens encarregarem d’implementar. Tot això en base a un contacte previ en què ens exposis totes les necessitats i millores que vols a la teva cuina.