close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Tres maneres de decorar amb catifes

4 març, 2022 · Blog

A l’empresa d’interiorisme Grupo Inventia presumim de poder treballar amb tota mena d’estils decoratius. Només d’aquesta manera podem fer front a totes les demandes que rebem per reformar pisos tant pel que fa al disseny interior com a l’equipament. El nostre equip està format per professionals versàtils i tenim un catàleg d’opcions tan ampli com variat.

Tot això ens serveix com a excusa per poder comentar tota mena d’idees i consells per a la decoració de la llar. Al llarg dels anys hem treballat amb moltes variants i hem fet servir elements decoratius molt diverses. Dentre tots ells les catifes són un dels inamovibles. Sigui quin sigui el disseny que es vol imprimir a la llar… hi haurà una catifa en alguna de les estances.

Igual que amb tota mena de factors relacionats amb l’interiorisme i les reformes integrals, hi ha una llarga llista d’opcions per triar les millors catifes. En aquest post concretarem en tres maneres de decorar amb catifes. Per això hem escollit diferents estils decoratius per comentar com poden contribuir al disseny interior unes catifes ben triades.

Estil nòrdic

Un tipus de catifes amb una personalitat molt marcada són les que s’enquadren dins l’estil nòrdic. Solen es velludas i de colors que generen lluminositat pròpia. Val a dir que d’això es tracta en bona mesura el disseny interior nòrdic. Gràcies a aquesta decoració s’aconsegueix una decoració interior molt lluminosa i acollidora.

alfombra diseño nordico

En aquest cas, es tracta d’unes catifes que han d’estar molt ben connectades amb el seu entorn. Si volem optar per aquest estil, la resta de l’espai ha d’anar a conjunt. Per això es tracta d’un tipus de catifa que encaixa bé en estades de color blanc i que disposen de bones entrades de llum natural.

Decorar amb catifes d’estil nòrdic és habitual en espais com ara la sala d’estar i els dormitoris. En el primer cas, una catifa central defineix la distribució de l’estança. D’altra banda catifes de mida més reduïda als peus del llit seran un complement decoratiu perfecte per a un dormitori.

Els colors de l’estil Boho

Un estil pràcticament oposat a l’anterior és l’estil boho. Abunden els colors vius tant en solitari com combinats entre ells. Dels molts elements decoratius que han sorgit i que poden sorgir d’aquest tipus de decoració les catifes boho són dels més notables. Un dels punts positius és que es poden integrar en espais d’imatge contemporània.

Evidentment tenen un estil decoratiu definit i no és que encaixin a tot els espais. No obstant això, en disseny d’interior neutrals, moderns o contemporanis aporten un excel·lent punt de color. Tenen la capacitat d’integrar-se en aquest tipus d’ambients i destacar-ne, encara que sense acaparar tot el protagonisme decoratiu.

alfombra estilo boho

Per decorar amb catifes d’estil boho no hi ha res millor que un terra de parquet. Ja sigui un parquet natural o sintètic, els acabats en fusta són el millor aliat per a les catifes acolorides tipus boho. A l’hora d’escollir els colors es tindrà en compte com són els del voltant i la mida de la mateixa catifa. Per exemple, en un espai ampli com la sala d’estar és aconsellable apostar per colors menys vistosos. En espais com els dormitoris o el rebedor sí que ens podem permetre una nota de color més cridanera.

Espais neutres

Un estil molt marcat, colors cridaners… Ara comentarem que catifes utilitzar en aquests espais neutres que busquen generar un ambient càlid i acollidor. És a dir, zones d’una casa on es desitgen ambients confortables amb un interiorisme apte per a tots els públics. Amb això ens referim a tonalitats neutres com el beige, el blanc o el gris.

En aquest tipus de interiorisme decorar amb catifes serà molt senzill i seran aquests elements que arrodoneixi la imatge global de l’habitatge. Més que res perquè les catifes poden ser del mateix color que les parets i crear una imatge homogènia a l’estança en qüestió. De la mateixa manera també es poden combinar a l’estil de parets blanques i catifes grises, per exemple.

Igual que en l’anterior estil, el tipus de terra també jugarà un factor clau a l’hora d’escollir les catifes. En tractar-se de tonalitats neutres els terres de parquet seran les millors superfícies perquè descansin les nostres catifes. De la mateixa manera també generen un bon context les rajoles llises en els tons esmentats.

alfombra estilo neutro

Decorar amb catifes casa nostra

Des del departament d’interiorisme de Grupo Inventia assessorem de manera personalitzada tots els nostres clients. Podràs escollir tots els aspectes del disseny interior de la llar gràcies a l’ampli catàleg que tenim a l’empresa i fins i tot farem vistes a show rooms de marques contrastades. Demana tota la informació que necessitis sense cap compromís trucant al 93 209 97 17.