close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Utilitzar decoració de maó vist en una llar moderna

1 juny, 2023 · Blog

Les tendències en el sector del disseny interior de cases i pisos canvien amb força freqüència. Ja sigui perquè sorgeixen nous desitjos decoratius o perquè se’n recuperen alguns que havien deixat d’estar en auge. No obstant això, hi ha alguns elements decoratius que no passen mai de moda i poden integrar-se en les noves tendències que van sorgint.

Un dels més usats i demandats és el maó vist. Aquella paret que fa anys es va cobrir amb guix per crear una paret llisa, ara és un elements de decoració molt potent. L’avantatge més gran del maó vist és que pot encaixar en molts elements decoratius. En aquest sentit, queda igual de bé en una casa d’estil rústic com en un pis de disseny contemporani al centre de la ciutat.

ladrillo visto en la cocina

Usar decoració de maó vist és una aposta segura a qualsevol interiorisme. Tot i així s’ha d’aplicar bé i per ells comentarem diverses idees i consells per a la decoració de maó vist. En aquest cas tant per a parets de maó vist com per a sostres voltats que també poden restaurar-se i integrar-se en la decoració.

Restaurar maó vist

Primerament ens aturem al maó vist autèntic, el que es va utilitzar per construir la casa o el pis a l’època d’origen. En aquest cas poden sorgir dues opcions si volem fer servir una decoració de maó vist. Aquestes parets ja poden estar a la vista o, per contra, estar tapades per una capa de guix que s’ha de retirar.

Encara que la feina és diferent en cada cas, en totes dues situacions el totxo necessitarà ser restaurat. L’objectiu és que la paret de maó vist quedi totalment nova i no l’afectin, per exemple, canvis de temperatura. Per això cal aplicar una bona neteja amb productes destinats a això. De la mateixa manera aplicar un bon assecat i una capa de material protector.

D’una banda, guanyarem l’elegància de comptar amb una o més parets de maó vist a casa. De la mateixa manera, aconseguirem que cada paret tingui una superfície resistent i sigui duradora. A partir d’aquí utilitzar la decoració de maó vist es pot integrar a la imatge global de l’habitatge. Com hem esmentat, s’adapta molt bé a diferents estils.

ladrillo visto blanco

Alternatives al maó original

El mercat del sector decoratiu sap de la importància que té decorar amb totxo a casa. De la mateixa manera que és coneixedor que no tots els habitatges compten amb parets de maó vist originals. Per aquesta raó podem optar pel fals maó vist com a opció alternativa i poder complir els nostres desitjos decoratius.

Normalment la imitació de maó vist es fa amb materials resistents i amb acabats amb relleu. Un cop col·locat a les parets que vulguem serà complicat determinar si és original o imitació. Alhora, es tracta d’una opció econòmica i molt més pràctica a l’hora de retirar-se per aplicar un altre estil decoratiu.

Un altre dels avantatges del fals maó vist és la seva gana de diferents colors i acabats. Gràcies a això podem comptar amb maons de diferents tonalitats a l’interiorisme de la nostra llar. Tot i que el material original sempre tindrà una pinzellada única, escollir l’acabat d’una imitació serà més senzill que pintar el totxo vist.

Combinar el maó vist

La decoració amb maó vist és apta per a diversos estils i disseny. N’hi ha alguns en què destaca molt més. Per exemple, un disseny interior de tendència és l’estil contemporani. En aquest el maó vist encaixa perfectament entre tonalitats neutres i terres de parquet. La combinació daquests elements genera espais molt acollidors i càlids.

decoracion ladrillo visto

A més, tot això es pot completar amb altres elements afins. Un dels més buscats són els sostres de maó vist. Són uns acabats ideals per a zones com el saló o els dormitoris. A la calidesa esmentada també hi apliquen un ambient de calma i descans. Com a complements, les portes i finestres amb marcs de fusta també s’hi integraran perfectament.

Si vols renovar el disseny interior de casa teva la decoració amb maó vist ha d’estar entre les opcions a escollir. Els avantatges són molts tant a nivell visual com pràctic. Generen una atmosfera molt casolana i actualment el seu manteniment és més senzill. A més, pots contactar amb interioristes professionals que et guiïn a l’elecció.