close
93 209 97 17
Pressupost
  • Español
  • Català
  • English

Vestir una llar amb decoració vintage

4 març, 2014 · Blog

D’ entre tots els estils decoratius actuals, n’hi ha un que té un lleuger avantatge sobre la resta, es tracta de l’estil vintage. La decoració vintage ha guanyat força en els últims anys gràcies al gust per aquest tipus d’estètica de la població més jove. A més, aquest estil ho abasta tot, des de la vestimenta fins a la decoració de la llar, passant pels mitjans de transport com bicicletes, notos o cotxes. Aquesta és la gran basa del vintage, que pot encantar a qualsevol amant del clàssic en qualsevol faceta.

Però serà en la decoració vintage per a la llar on pararem més atenció. En aquest aspecte es crea un fenomen curiós, ja que materials d’última generació són adaptats a estètiques d’abans, pot semblar que no s’avança en quant a decoració. Res més enllà de la realitat, ja que la decoració vintage és camaleònica i s’adapta a tots els estils de vida ia tots els objectes. Qualsevol racó d’un habitatge pot ser vintage o retro si s’utilitzen els materials i elements decoratius encertats.

Si es vol aconseguir una estètica vintage per a una casa, s’han de tenir en compte alguns detalls que no poden faltar. Per exemple, la sala d’estar d’un habitatge amb decoració vintage ha de tenir motllures en els sostres, ja que ajuden a oferir un aspecte més d’antany, i la llum ha de ser tènue, ja que potenciarà la presència del mobiliari de la sala d’estar. En aquest aspecte hi ha prou on triar, de manera que no s’estableix un tipus de material específic per als mobles. Una estada de decoració vintage dels pot tenir de fusta o de ferro.

Una cosa que caracteritza l’estil decoratiu vintage actual és la creació d’espais diàfans o cuines obertes a la sala principal. Precisament, la cuina també és un espai en el qual es pot utilitzar decoració vintage de manera senzilla. La cuina és una de les estances més transitades i ha d’estar customitzada. Per a una cuina amb decoració vintage el millor és utilitzar rajoles blancs de mida mitjana, com si haguessin estat elaborats per a aquest espai en concret. Per aconseguir la veritable essència de l’estil, el millor és realitzar un enrajolat total. Pel que fa a la decoració visual, el més aconsellable és combinar el blanc esmentat amb el negre, que pot utilitzar-se en els fogons o els electrodomèstics. Si es disposa d’espai per a una taula, aquesta pot ser de fusta gastada simulada.

La cambra de bany també pot seguir un estil molt semblant al de la cuina per obtenir una decoració vintage. Amb un enrajolat total, en aquesta estada prendran rellevància elements com el mirall o el moble del lavabo. El mirall ha de ser gran i vistós, amb un marc que recordi a l’estil victorià, és a dir, que tingui molta presència. Per la seva banda, una bona decoració vintage al bany, reclamarà que el moble sobre el qual descansa el lavabo sigui de fusta i s’assembli a una còmoda, una cosa poc convencional, que sembli fabricat especialment per a aquest espai.

Quant als colors, mai fallarà la combinació entre blanc i negre. En aquest cas, es tracta d’una estada que ha de presentar una atmosfera fresca, es poden utilitzar alguns elements de colors com el vermell, el verd o el blau per imprimir un dinamisme molt agraït.

Un cop llestos els espais més o menys comuns, l’atenció s’ha de centrar en el lloc de descans personal, el dormitori. En aquest cas, la decoració vintage pot aprofitar d’un altre estil decoratiu molt actual també, el minimalista. L’estil vintage per al dormitori presenta un patró molt senzill, un llit i armari de mida mitjana són tot el necessari per a un dormitori d’aquest estil. A partir d’aquí, es poden afegir elements com alguna burra, ideal per organitzar les peces de roba d’una manera desenfadada, o una taula escriptori, no molt gran i igual que en altres parts de la casa, de fusta. D’un dormitori amb decoració vintage s’espera calidesa i un clima agradable, amb molta llum.

Tot això que s’ha esmentat està a l’abast de qualsevol persona, però a l’hora de distribuir l’espai o instal·lar algun dels seus elements, sempre és aconsellable comptar amb l’ajuda d’un professional. En aquest aspecte, una empresa de reformes integrals a Barcelona compta amb un departament d’interiorisme que pot ser de gran ajuda en el moment en què es decideix decorar una casa. Es pot contactar fàcilment i la seva resposta serà immediata.